Sport kort

US Open: Monfils naar kwartfinales, Koeznetsova eruit

NEW YORK. De Fransman Gael Monfils heeft gisteren de kwartfinales van de US Open bereikt. Dat deed hij door zijn landgenoot Richard Gasquet in drie sets te verslaan: 6-4, 7-5 en 7-5. De laatste Fransman in de kwartfinales van de US Open was Arnaud Clément in 2000. „Het is niet makkelijk”, keek Monfils terug op de partij. „We zijn goede vrienden. Het was een geweldige partij.” Voormalig winnares Svetlana Koeznetsova slaagde er niet in de kwartfinales te bereiken. De Slowaakse Dominika Cibulkova was gisteren in twee sets te sterk voor de Russische nummer elf van de plaatsingslijst: 7-5 en 7-6 (4). Koeznetsova won het grandslamtoernooi in 2004. Vorig jaar pakte ze de titel op Roland Garros, maar in 2010 werd ze vooral geplaagd door blessures. Ook Andy Murray, een van de titelkandidaten in New York, werd in de derde ronde uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Brit verloor in vier sets van de Zwitser Stanislas Wawrinka: 6-7 (3), 7-6 (4), 6-3 en 6-3. In de partij tegen Wawrinka leek vooral zijn lichaam te protesteren. Murray strompelde over de baan en kreeg gedurende de wedstrijd behandelingen aan zijn been, nek en elleboog. (ANP)

Kijk voor de uitslagen van vannacht op www.usopen.org

Franse bond ontslaat Domenech officieel

SARAJEVO. De Franse voetbalbond heeft Raymond Domenech officieel ontslagen vanwege ‘zwaar wangedrag’. Domenech was al opgestapt als bondscoach, maar werd nog doorbetaald door de bond. Domenech wordt onder meer verweten dat hij de Zuid-Afrikaanse bondscoach Carlos Alberto Pereira geen hand had gegeven, na de 2-1 zege van Zuid-Afrika op Frankrijk tijdens het WK. Ook vindt de bond het kwalijk dat hij een brief voorlas waarin de internationals uitleg gaven waarom zij staakten tijdens het WK. In de brief werd stevige kritiek op de bond geuit. (ANP)

Patrick McEnroe weg als Davis-Cupcaptain

NEW YORK. Patrick McEnroe vertrekt als captain van het Amerikaanse Davis-Cupteam. Het duel van de Amerikanen in Bogota tegen Colombia volgende week is zijn laatste klus. Dat heeft de Amerikaanse tennisbond USTA gisteren bekendgemaakt. „Ik heb met pijn in het hart ontslag genomen als captain, maar ik heb het gevoel dat dit het beste is voor het team en mezelf”, gaf McEnroe in een verklaring aan. „Dit besluit biedt me de mogelijkheid meer energie te steken in mijn familie en het talentontwikkelingsprogramma van de bond.” Onder McEnroe (44) wonnen de Amerikanen in 2007 voor de 32ste keer de Davis Cup. Patrick McEnroe had het team tien jaar onder zijn hoede. In 2000 volgde hij zijn fameuze broer John op. (ANP)

Griekse atletiekcoach Spanidis overleden

THESSALONIKI. De Griekse atletiekcoach Costas Spanidis is gisteren overleden. De 51-jarige hoofdcoach van de Griekse bond was betrokken bij een ongeluk op de snelweg tussen Thessaloniki en Moudania. Hij zat in een auto die botste met een vrachtwagen die op de vluchtstrook stond. Spanidis begeleidde in het verleden discuskampioen Tassoula Kelesidou. Vorig jaar kreeg hij de functie als hoofdcoach bij de Griekse atletiekbond, die hij eerder al tussen 2005 en 2008 diende. (ANP)

Boogschutters naar Lord’s bij Spelen 2012

LONDEN. De boogschutters werken hun programma tijdens de Olympische Spelen van Londen af op de ‘heilige’ cricketgrond van Lord’s. Voorzitter Sebastian Coe van het Londense organisatiecomité maakte gisteren bekend dat de Westminster City Council toestemming heeft gegeven voor de aanpassing van het stadion in het noorden van Londen. Daar vinden alle grote Engelse cricketwedstrijden plaats. (ANP)