Overige films

Step up 2: The Streets (Jon Chu, 2008, VS). In vervolgfilm is de botsing tussen klassieke en moderne dansvormen vervangen door hiphop in een stijl die ooit breakdance werd genoemd. Het verhaal speelt zich weer grotendeels af rond de Maryland School of the Arts (MSA). Andie rebelleert tegen de gezapigheid van de klassieke opleiding en gaat op straat de strijd aan met haar vroegere ‘crew’. De vaart zit er wel in, maar origineel is het allemaal niet. RTL5, 20.30-22.15u.

Bedazzled (Harold Ramis, 2000, VS). Remake van de gelijknamige cultfilm uit 1967 met Peter Cook als de duivel en Dudley Moore als de sukkel Elliot. Nu is Brendan Fraser sukkel en Elizabeth Hurley duivel. In ruil voor zijn ziel mag Elliot zeven wensen doen. Hij gebruikt ze om het hart van een collega te winnen. Maar er gaat telkens wat mis. RTL7, 20.30-22.15u.

The Mexican (Gore Verbinski, 2001, VS). Formulefilm van de regisseur van Pirates of the Caribbean bracht supersterren Brad Pitt en Julia Roberts voor het eerst samen, hoewel ze slechts een handvol gemeenschappelijke scènes hebben. Film bestaat goeddeels uit een parallelmontage van beider afzonderlijke avonturen: hij is een gangster tegen wil en dank en zij is zijn gegijzelde ex-verloofde. Ook met James Gandolfini. Veronica, 20.30-23.00u.