Kort nieuws Voorpagina

Donner: zieke werkloze moet ook ander werk zoeken

Rotterdam, 7 sept. Werklozen die langdurig ziek zijn, zouden ander, vergelijkbaar werk moeten zoeken voor zij in de Ziektewet kunnen komen. Dat vindt minister Donner (Sociale Zaken). Nu komen veel langdurig zieke werklozen vrijwel automatisch in de Ziektewet als ze hun eigen werk niet meer kunnen doen. Pagina 11

Balkenende hekelt gedrag bankiers

Amsterdam, 7 sept. Demissionair premier Balkenende heeft bij de opening van het academisch jaar uitgehaald naar „bankiers die alleen maar denken aan het eigen gewin”. Ook sprak hij afkeurend over mensen die de vrijheid van meningsuiting gelijkstellen aan het recht op kwetsen en beledigen. Pagina 3

Pakistan: nieuwe watersnood

Sukkur, 7 sept. In het zuiden van Pakistan zijn wederom honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen voor overstromingen. Zo’n 400.000 Pakistanen hebben hun huizen verlaten, wegens een breuk in een dam. Pagina 4

Staking opgeschort in Zuid-Afrika

Johannesburg, 7 sept. Na drie weken staken zijn leraren en verpleegkundigen in Zuid-Afrika vanmorgen weer aan de slag gegaan. Pagina 13

Sarkozy: na moord nationaliteit kwijt

Parijs, 7 sept. De Franse president Nicolas Sarkozy zet zijn plannen door om genaturaliseerde Fransen die een politieagent vermoorden de Franse nationaliteit te ontnemen. Pagina 5

Obama: 50 miljard voor infrastructuur

Rotterdam, 7 sept. De Amerikaanse president Obama wil de komende zes jaar 50 miljard dollar (39 miljard euro) uitgeven aan het herstellen en aanleggen van wegen, spoor en landingsbanen. Pagina 7 (commentaar) en 13

Barroso oogst kritiek parlement

Straatsburg, 7 sept. De eerste ‘state of the union’ van de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, vanochtend in het Europees Parlement in Straatsburg, heeft geleid tot scherpe kritiek. Pagina 5

Blessure Robben

Rotterdam, 7 Sept. Arjen Robben had niet mogen spelen op het WK voetbal. Volgens zijn club Bayern München blijkt uit een MRI-scan dat de aanvaller niet één, maar twee spierscheuringen had. Pagina 10