Kort nieuws Sport

Patrick McEnroe weg als captain Daviscupteam

New York, 7 sept. Patrick McEnroe vertrekt als captain van het Amerikaanse Daviscupteam. Het duel van de Amerikanen tegen Colombia is zijn laatste klus. Dat heeft de Amerikaanse tennisbond gisteren bekendgemaakt. „Ik heb met pijn in het hart ontslag genomen als captain, maar ik heb het gevoel dat dit het beste is voor het team en mezelf”, gaf McEnroe in een verklaring aan. „Dit besluit biedt me de mogelijkheid om meer energie te steken in mijn familie en het talentontwikkelingsprogramma van de bond.” In de tien jaar onder McEnroe (44) wonnen de Amerikanen in 2007 voor de 32e keer de Daviscup. Oud-tennisser Jim Courier gaf meteen aan de openstaande functie te ambiëren. „De Daviscup betekent heel veel voor me en ik hoop zeker een keer op die stoel te mogen zitten”, verklaarde Courier. (ANP)

Hoogerland niet in Ronde Lombardije

MILAAN, 7 sept. De Nederlandse wielerploeg van Vacansoleil is niet uitgenodigd voor de Ronde van Lombardije. Vorig seizoen kreeg de ploeg wel een wildcard voor de Italiaanse najaarsklassieker. Kopman Johnny Hoogerland behoorde tot de uitblinkers en eindigde als vijfde. Onlangs trok Vacansoleil de Italiaan Riccardo Ricco aan, die afgelopen zondag debuteerde in de Ronde van Romagna. Ook de 27-jarige Italiaan, terug na een dopingschorsing, bleek geen garantie voor deelname in Lombardije op 16 oktober. Ook voor de Ronde van Piemonte, een paar dagen eerder, kreeg Vacansoleil geen uitnodiging. (ANP)

EK: Waterpolosters tegen Rusland

Zagreb, 7 sept. De Nederlandse waterpolosters spelen in de halve eindstrijd van het Europees kampioenschap tegen Rusland. In Zagreb wonnen de Russinnen gisteren in de kwartfinale met 12-9 van Hongarije. Oranje had zich zaterdag al geplaatst voor de laatste vier. De halve finales staan morgen op het programma. Griekenland treft in de andere halve finale Italië. (ANP)