Afghanistan kiest op 18 september

Kabul, 7 sept. Op 18 september kunnen Afghanen een nieuw lagerhuis kiezen. Er zijn 2.500 kandidaten voor 249 zetels. Ondanks dit hoge aantal deelnemers is de verkiezingsstrijd tot nu toe niet erg fel; veel kandidaten voeren uit angst voor aanslagen niet openlijk campagne. In de afgelopen dagen zijn vier kandidaten en zeker vijf campagnemedewerkers gedood. Van de ruim 6.800 stembureaus blijven er 938 gesloten wegens de slechte veiligheid. Verwacht wordt dat de opkomst laag zal zijn. Niet alleen om redenen van veiligheid, ook omdat veel Afghanen teleurgesteld zijn door de stembusfraude bij de presidentsverkiezingen vorig jaar. Foto AFP Afghan women walk past parliamentary election campaign billboard of various candidate in Kabul on September 7, 2010. Afghanistan prepares for its next test as an infant democracy, a crop of bright young men and women are challenging the traditional Afghan belief that power lies in beards and turbans. The country's second parliamentary poll is scheduled for September 18, with about 2,500 candidates contesting the 249 seats in Afghanistan's Wolesi Jirga, or lower house of parliament. AFP PHOTO/SHAH Marai AFP