Sport kort

Marianne Vos weer eindwinnaar van Holland Ladies Tour

HELLENDOORN. Wielrenster Marianne Vos heeft gisteren de Holland Ladies Tour voor het tweede jaar op rij op haar naam geschreven. Vos won in Hellendoorn de slotetappe en pakte genoeg bonificatieseconden om de leiderstrui over te nemen van Kirsten Wild. Ellen van Dijk, zaterdag winnares van de tijdrit, werd in het algemeen klassement derde. „Het was een vermoeiende ronde”, zei Vos. „De ploeg heeft hard moeten werken om alle ontsnappingen ongedaan te maken.” In de aanloop naar de WK (oktober) was de eindzege voor Vos een opsteker. „Dit is een ideale wedstrijd om aan je snelheid te werken.” (ANP)

Honkbal: Neptunus weer gelijk in finale

AMSTERDAM. De honkballers van Neptunus hebben gisteren in de strijd om de landstitel de stand gelijk getrokken. Neptunus won in Amsterdam het tweede duel van de Holland Series (best-of-seven) met 5-3 van Amsterdam, dat zaterdag de eerste wedstrijd met 5-2 had gewonnen. Gisteren kwam Amsterdam op een 3-1 voorsprong. In de achtste inning kwam Neptunus op gelijke hoogte. Een fraaie tweehonkslag van Jeroen Sluijter bezorgde Neptunus vervolgens de zege: 5-3. (ANP)

Golfer Derksen vijfde bij European Masters

CRANS-SUR-SIERRE. Robert-Jan Derksen heeft een goede generale afgewerkt voor de KLM Open, volgende week in Hilversum. De Nederlandse golfer eindigde gisteren op de gedeelde vijfde plaats in de Omega European Masters in Crans-sur-Sierre (Zwitserland). Na een slotronde van 67 kwam Derksen uit op 272 slagen. De Spanjaard Miguel Angel Jimenez won het toernooi. (ANP)

Crosser Musquin weer wereldkampioen MX2

LIEROP. Motorcrosser Marvin Musquin heeft voor het tweede jaar op rij de wereldtitel veroverd in de klasse MX2. De Franse coureur eindigde gisteren in de Grote Prijs van de Benelux in Lierop als tweede en is met nog één Grand Prix te gaan niet meer te achterhalen in het klassement. Jeffrey Herlings startte door een schouderblessure niet. (ANP)

Derde toernooizege op rij voor Haase

COMO. Tennisser Robin Haase heeft gisteren in Como (Italië) zijn derde challengertoernooi op rij gewonnen. De als eerste geplaatste Hagenaar was in de finale met 6-4 en 6-3 te sterk voor Ivo Minar uit Tsjechië. Haase won vorige maand de challengers van Manerbio en San Marino. (ANP)

Brons voor Koekoek bij WK mountainbike

MONT-SAINTE-ANNE. Rick Koekoek heeft bij de WK mountainbike in Mont- Sainte-Anne (Canada) de bronzen medaille behaald op het onderdeel trial. De Nederlander finishte na de Spanjaarden Benito Ros Charral en Abel Mustieles Garcia. (ANP)