Kort nieuws Sport

Daniël Willemsen dicht bij achtste titel zijspancross

SLAGELSE, 6 sept. Zijspancrosser Daniël Willemsen heeft weer zicht op zijn achtste wereldtitel. De coureur uit Lochem won gisteren de Grote Prijs van Denemarken en passeerde de Belg Joris Hendrickx in de stand van het wereldkampioenschap. Over een week is in het Duitse Rudersberg de laatste cross. Willemsen streed op het circuit van Slagelse met Dagwin Sabbe als bakkenist. De Belg verving Gertie Eggink, die op doktersadvies voorlopig uit de bak moet blijven. Met Sabbe in de zijspan reed Willemsen in Slagelse in de eerste manche naar de zege en werd hij tweede in de tweede manche. (ANP)

Ehrens maakt WK-ploeg bekend

BREDA, 6 sept. Bondscoach Rob Ehrens heeft tijdens Breda Hippique de ploeg bekend gemaakt die over een maand in Kentucky de wereldtitel bij de springruiters gaat verdedigen. Hij koos voor de equipe die in Dublin de landenwedstrijd won. De selectie: Eric van der Vleuten (met zijn topmerrie VDL Groep Utascha SFN), Marc Houtzager (HBC Tamino of Opium VS), Harrie Smolders (Exquis Walnut de Muze) en Jur Vrieling (VDL Bubalu) tekenden voor dat succes. Leopold van Asten (VDL Groep Santana B) is als reserve aangewezen voor de WK. (ANP)

Atleet Liefers 24ste bij WK duatlon

EDINBURGH, 6 sept. Voormalig atleet Gert-Jan Liefers is bij zijn debuut op een wereldkampioenschap duatlon als 24ste geëindigd. Hij eindigde in het Schotse Edinburgh op respectabele afstand van de Belg Bart Aernouts, die het goud won. „Liefers heeft potentie, het was pas zijn eerste internationale duatlon sinds hij begin dit jaar overstapte vanuit de atletiek”, zei bondscoach Huub Maas. Bij de vrouwen ging de titel naar Catriona Morrison uit Groot-Brittannië. Europees kampioene Ruth van der Meijden eindigde op bijna zes minuten als achtste. Stefanie Bouma werd negende. (ANP)

Van Vlerken wint Challenge triatlon

WALCHSEE/KAISERWINKL, 6 sept. Yvonne van Vlerken heeft gisteren de Oostenrijkse Challenge triatlon gewonnen. Ze legde de halve triatlon af in 4 uur, 25 minuten en 8 seconden. Ze bleef daarmee de Oostenrijkse Eva Dollinger vier minuten voor. De regerend Europees kampioene kwam na het eerste onderdeel, het zwemmen, nog vier minuten na Dollinger uit het water. Tijdens het fietsen naderde Van Vlerken haar concurrente tot op dertig seconden, waarna ze op het looponderdeel de zege veiligstelde. (ANP)

Koekoek derde bij WK mountainbike

MONT-SAINTE-ANNE, 6 sept. Rick Koekoek heeft bij de wereldkampioenschappen mountainbike in het Canadese Mont- Sainte-Anne de bronzen medaille behaald op het onderdeel trial. De Nederlander hoefde alleen de Spanjaarden Benito Ros Charral en Abel Mustieles Garcia voor zich te dulden. In de trial moeten de rijders over hindernissen springen en balanceren. Koekoek eindigde dit seizoen ook al een keer als derde in de wereldbeker. (ANP)

Cricket: Excelsior VRA in titelstrijd

RIJSWIJK, 6 sept. De cricketteams van Excelsior en VRA spelen komend weekeinde om de nationale titel. In de halve finale van de Topklasse versloeg Excelsior eerst VRA met negentien runs en plaatste zich daarmee voor de eindstrijd. HCC won van Hermes DVS maar ging vervolgens onderuit tegen VRA, dat zich daarmee ook een plaats in de finale verschafte. (ANP)

Lips Nederlands kampioen eventing

BREDA, 6 sept. Tim Lips heeft gisteren bij Breda Hippique zijn tweede Nederlandse titel eventing (military) veroverd. De ruiter uit Made eindigde bij de internationale wedstrijd (drie sterren) als tweede achter Fabio Magni uit Italië. In de stand van het Nederlands kampioenschap was Lips met zijn paard Owaola een klasse apart. Raf Kooremans (Demeter) werd tweede. (ANP)

Bondscoach van Algerije stapt op

Algiers, 6 sept. Rabah Saadane is opgestapt als bondscoach van de Algerijnse voetballers. Hij leverde zijn contract in na het gelijkspel (1-1) tegen Tanzania in de kwalificatie voor de Afrika Cup. Het contract van Saadane werd kortgeleden nog met twee jaar verlengd. (ANP)