Kort nieuws Sport

Spaanse wielrenner Luis León Sanchez naar Rabobank

Rijswijk, 6 sept. De Spaanse wielrenner Luis León Sanchez rijdt de komende twee seizoenen voor Rabobank. De overgang van de coureur van Caisse d'Epargne is dit weekeinde afgerond, meldt Rabobank gisteren. Sanchez is de zesde versterking voor de Nederlandse ploeg. Eerder werden Matti Breschel (Saxo Bank), Maarten Wynants (Quick.Step), Theo Bos (Cervélo) en de Rabo-beloften Tom-Jelte Slager en Coen Vermeltfoort al vastgelegd. De 26-jarige Sanchez geldt als een sterke tijdrijder en een goede klimmer. Technisch directeur Erik Breukink heeft hoge verwachtingen van de nieuwste aanwinst. „Sanchez is een uiterst getalenteerde renner die bij ons past. Hij is sterk in de rittenkoersen en de grote rondes, kan sprinten en tijdrijden. Met hem halen we een aanvallend ingestelde en ervaren winnaar binnen bij de Raboploeg.” (ANP)

Honkbal: gelijke stand in play-offs

AMSTERDAM, 6 sept. De honkballers van Neptunus hebben gisteren in de play-offs om de landstitel de stand gelijk getrokken. De ploeg van coach Steve Janssen won in Amsterdam het tweede duel van de Holland Series door Amsterdam met 5-3 te verslaan. Zaterdag was Amsterdam de finale van de play-offs begonnen met een 5-2 -zege in Rotterdam. Amsterdam nam in de tweede wedstrijd een 3-1 voorsprong en hield die vast tot en met de zevende inning. In de achtste inning kwam Neptunus sterk terug. De Rotterdamse ploeg kreeg alle honken bezet, waarna het team dankzij een rake klap van Jeffrey Arends en vier wijd voor Mourik Huijser op gelijke hoogte kwam: 3-3. Een fraaie tweehonkslag van Jeroen Sluijter bezorgde Neptunus vervolgens de 5-3 overwinning. De serie die gaat om de best-of-seven gaat donderdagavond verder in Rotterdam. (ANP)

Derksen vijfde in European Masters

Crans-sur-Sierre, 6 sept.

Golfer Robert-Jan Derksen heeft een prima generale afgewerkt voor de KLM Open, die volgende week wordt gehouden op de Hilversumsche. Hij eindigde gisteren op de gedeelde vijfde plaats in de Omega European Masters in de Zwiterse plaats Crans-sur-Sierre. Hij leverde in de slotronde een kaart in van 67 slagen (vier birdies) en kwam uit op een totaal van 272, twaalf slagen onder par. De winst in Zwisterland was voor de Spanjaard Miguel Angel Jimenez. Hij legde vier keer de achttien holes ruim onder par af en eindigde op 263 slagen, 21 onder par. Maarten Lafeber rukte dankzij een slotronde van 67 slagen op naar de gedeelde 28ste plaats in het klassement. Ook Lafeber is volgende week present op de KLM Open, het toernooi dat hij in 2003 won. (ANP)

Vos wint Holland Ladies Tour

Hellendoorn, 6 sept. Marianne Vos heeft de Holland Ladies Tour op haar naam geschreven. De wielrenster van Nederland Bloeit won in Hellendoorn de sprint van de zevende en laatste etappe en ontving daarvoor voldoende bonificatieseconden om leider in het algemeen klassement, Kirsten Wild, drie seconden achter zich te laten. Ellen van Dijk, zaterdag nog winnares van de individuele tijdrit, eindigde in de algemene rangschikking als derde. „Het is een vermoeiende ronde geweest”, reageerde Vos na het behalen van de overwinning. „De ploeg heeft weer hard moeten werken om alle ontsnappingen ongedaan te maken. Ik moest immers de kans krijgen om in de sprints de achterstand van drie seconden om te buigen in een voorsprong. Gelukkig kon ik al het werk belonen met de etappewinst.” (ANP)

Pagina 13: interview Wild

Waterpolosters in halve finale EK

Zagreb, 6 sept. De Nederlandse waterpolosters hebben zaterdag de halve finale van het EK bereikt. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri was met 8-7 te sterk voor Spanje. De tegenstander van Nederland in de halve finale wordt vandaag bekend. (ANP)