Kort nieuws Sport

Volleybal: EK in gevaar na verlies tegen Estland

PÄRNU, 6 sept. Het Nederlands volleybalteam is nog lang niet zeker van deelname aan het Europees kampioenschap van 2011. Nederland verloor zaterdag de eerste wedstrijd van de play-off tegen Estland in Pärnu met 3-1 (25-19, 27-25, 22-25 en 25-20). Bondscoach Peter Blangé moest constateren dat zijn team alleen in de tweede en derde set („zonder zelf heel goed te spelen”) goed tegenstand bood. De return is zondag in Rotterdam. Een afgetekende overwinning is nodig om door te gaan en volgend jaar naast de World League nog een titeltoernooi te kunnen spelen. Het spel in Estland viel tegen, maar de cijfers bieden nog uitzicht op plaatsing. Bij een 3-0 zege is Nederland zeker van deelname aan het EK en bij een 3-1 overwinning telt het setsaldo. Bij elke andere uitslagen is Nederland uitgeschakeld. (ANP)

Van Rijsselberge 7de bij WK surfen

KERTEMINDE, 6 sept. Windsurfer Dorian van Rijsselberge is als zevende geëindigd bij het wereldkampioenschap in de olympische RS:X-klasse. Hij finishte zaterdagin de medal race, met de beste tien van het klassement, als vijfde. Dat hij daardoor nog een paar plaatsen won in de eindrangschikking betekende in elk geval het behoud van de A-status bij sportkoepel NOC*NSF in het voorolympisch jaar. De Pool Pjotr Myszka won de laatste wedstrijd en pakte daarmee tevens de titel. De wedstrijdleiding maakte Van Rijsselbergevrijdag kansloos door de negende race in te korten wegens gebrek aan wind. De Texelaar, die 38ste werd, vond dat de wedstrijd had moeten worden geannuleerd en diende vergeefs een protest in. Myszka was ook een van de slachtoffers, maar kon zijn matige resultaat (27ste) schrappen. Van Rijsselberges concurrent was op de openingsdag al teruggezet naar de 57ste en laatste plaats wegens een te vroege start. (ANP)

Maradona wil 50 worden in Napels

Milaan, 6 sept. De voormalige stervoetballer Diego Maradona heeft het plan opgevat zijn vijftigse verjaar te vieren in Napels, waar hij als voetballer tussen 1984 en 1991 grote triomfen vierde. „Ik wil al die mensen daar weer eens omhelzen”, liet Maradona weten. „Ik heb bij Napoli de mooiste tijd van mijn leven gehad.” Maradona is op 30 oktober jarig. Hij wil dat heuglijke feit in Napels vieren met een liefdadigheidswedstrijd. Maradona kwam in Napels evenwel ook in contact met de mafia. Hij raakte daar bovendien verslaafd aan cocaïne. Na zijn vlucht uit Napels bleek hij bij de Italiaanse belastingdienst grote schulden te hebben. Vorig jaar moest hij nog enkele oorbellen ter waarde van 4.000 euro afstaan aan rechercheurs van de fiscus toen hij zijn intrek wilde nemen in een Italiaanse afslankkliniek. (ANP)

Fans Ajax krijgen korting op kaartjes

Amsterdam, 6 sept. De twee grote supportersverenigingen van Ajax hebben met de directie van de club uit Amsterdam een compromis bereikt over de prijs van de toegangskaarten voor de drie thuiswedstrijden in de Champions League. Seizoenkaarthouders krijgen een extra korting van 15 euro in de vorm van een waardebon als ze op maandag (tot 24.00 uur) nog een passepartout aanschaffen voor de thuiswedstrijden tegen Real Madrid, AC Milan en Auxerre. Commercieel directeur Henri van der Aat heeft met een delegatie van de fans afgesproken dat Ajax in de toekomst de prijzen van de toegangsbewijzen vooraf zal bespreken met de twee supportersverenigingen. (ANP)

Handbalsters VOC een ronde verder

GOTENBuRG, 6 sept. De handbalsters van VOC hebben de tweede voorronde van de Champions League bereikt. Ze wonnen ook de tweede wedstrijd in Gotenburg. Zaterdag waren de Amsterdamse vrouwen te sterk voor LK Zug uit Zwitserland: 30-26. Bij rust was de marge groter: 19-13. Dat was op de openingsdag tegen Gil Eanes uit Portugal ook al zo. Toen won VOC net met 35-33, na een tussenstand van 20-12 halverwege. Zondag speelt VOC tegen het Zweedse IK Sävehof. Beide zijn al zeker van de volgende ronde. (ANP)

Ten Doeschate gaat naar Australië

SYDNEY, 6 sept. De Nederlandse cricketer Ryan ten Doeschate (30) speelt vanaf december in de Australische competitie Twenty 20 Big Bash voor Tasmania.Ten Doeschate vormt samen met de Pakistaan Rans Naved-ul-Hasan de buitenlandse inbreng bij Tasmania. Coach Tim Coyle sprak zich lovend uit over Ten Doeschate. „Hij is aanvallend, kan hard slaan, is een handige bowler en een uitmuntende veldspeler.” (ANP)