KNVB naar München om ophef Robben

Een zware delegatie van voetbalbond KNVB spreekt aanstaande zaterdag met Bayern München over de blessure van Arjen Robben. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, zijn voorganger Henk Kesler en bondsarts Gert-Jan Goudswaard zullen naar Duitsland reizen. Het is de eerste keer dat de KNVB met een club spreekt over een blessure die een speler tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal heeft opgelopen.

Bayern eist een schadevergoeding omdat Robben geblesseerd van het WK terugkeerde. Of dat zaterdag besproken zal worden, wil een woordvoerder van de KNVB niet zeggen. Robben raakte voor het WK geblesseerd aan zijn hamstring maar kon dankzij een behandeling van fysiotherapeut Dick van Toorn toch in actie komen. Bij terugkeer in München constateerde de arts van Bayern dat Robben nog steeds geblesseerd was. Hij is mogelijk drie maanden uitgeschakeld.

Bayern wil dat de KNVB het salaris van Robben betaalt zolang hij geblesseerd is. Voorzitter Rummenigge zei vorige week dat hij voorstander is van een verzekering voor internationals. Hij rakelde daarmee een oude kwestie op. Voetbalclub Charleroi spande in 2004 met steun van de Europese topclubs een rechtszaak aan nadat speler Abdelmajid Oulmers geblesseerd raakte tijdens een interland. Die zaak werd onder druk van de Europese voetbalunie UEFA geschikt. Clubs krijgen sindsdien een ‘interlandvergoeding’, maar die dekt niet de miljoenensalarissen van geblesseerde topspelers.