Klink gaf heldere analyse

Direct na het mislukken van de formatie vrijdag huilde Geert Wilders zijn krokodillentranen. Wekenlang zij aan zij met de onderhandelaars van VVD en CDA om de tafel en dan opeens die brief van Ab Klink. Wat jammer nu dat dit mooie rechtse kabinet waaraan hij zo graag had meegewerkt, er niet komt. Wat een hypocrisie. Wilders heeft er, getuige de brief van Klink, de afgelopen weken alles aan gedaan om het CDA tegen zich in het harnas te jagen. Dat hij, en ook Rutte, zich niet in de brief van Klink herkennen, is onzin. Niet voor niets zegt informateur Ivo Opstelten in zijn commentaar op de brief nergens iets over het waarheidsgehalte ervan. Klink heeft gewoon een heldere analyse gegeven van de opstelling van Wilders tijden de kabinetsformatie: geen matiging van diens standpunten.

Dat is Wilders’ goed recht, maar het maakt wel dat er vraagtekens geplaatst moeten worden bij de integriteit van Mark Rutte, Maxime Verhagen en hun fracties. Zij stelden steeds dat eerst het onderhandelingsresultaat moest worden afgewacht. Alsof dat ook maar enige betekenis zou hebben voor de opstelling van Wilders jegens zijn stokpaardje, de islam.

Wijnand Westerveld

Vlaardingen

    • Wijnand Westerveld