'Ik kan niet anders dan tevreden zijn'

Wielrenster Kirsten Wild (Cervélo) verloor gisteren op drie seconden de Holland Ladies Tour.

Kirsten Wild (27) slaagde er gisteren niet in om de Holland Ladies Tour te winnen. In de laatste etappe was Marianne Vos net iets sneller in de eindsprint. Dankzij de bonificatieseconden nam Vos alsnog de eerste plaats over van Wild in het eindklassement. Nu gaat de renster zich bezighouden met de zoektocht naar een nieuwe ploeg.

Hoe blij ben je met je tweede plaats?

Wild: „Toen ik over de finish kwam, voelde ik me echt de verliezer. Maar nu ik terugkijk op de hele week kan ik niet anders dan tevreden zijn. Marianne en ik waren de hele week aan elkaar gewaagd. Het kwam aan op de laatste sprint, en daarin was ze net iets sterker.”

Je huidige ploeg houdt op te bestaan. Zes rensters stappen over naar Garmin-Cervélo. Volg jij je ploeggenoten?

„Ik heb deze week gepland om daar een keuze in te maken, maar de kans is groot dat ik niet mee ga. Met Cervélo hebben we een geweldige groep meiden en hebben we goede resultaten geboekt. De afgelopen twee jaar kon ik zelf aangeven wanneer ik wedstrijden wilde rijden of wilde rusten. Ik ben bang dat dit bij Garmin-Cervélo niet mogelijk is.”

Is dat de enige reden om niet mee te gaan naar de nieuwe ploeg?

„Tussen mij en de ploegleiding van Cervélo zijn ook wat kleine dingen gebeurd, maar daar heb ik het liever niet over. Ik ben met een paar teams in gesprek, en zal snel een keuze maken voor welke ploeg ik komend seizoen ga fietsen.”

Waar ga je dit seizoen nog rijden?

„Ik rijd volgende week de Ronde van Toscane, en vertrek op 24 september naar het WK in Geelong, Australië. Daar kijk ik echt naar uit. Met Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en ik kunnen we een goed resultaat boeken.”

    • Mathijs Vuister