Happen naar de baas

An ostrich opens its mouth in an attempt to nip at a camera during the first Ukrainian Ostriches Festival some 50 km from Kiev on September 4, 2010. The farming of the ostiches, and lately exotic birds, is becoming more popular among Ukrainian farmers. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY AFP

Tel 250 van de Oekraïense munteenheid Hryvnia neer, zo’n 25 euro, en je kunt 50 kilometer ten zuiden van Kiev je hart ophalen wat struisvogels betreft.

Op de struisvogelboerderij in het dorpje Yasnohorodskoyi vindt namelijk van 4 tot en met 24 september het eerste struisvogelfestival van de Oekraïne plaats.

Kijk je ogen uit bij de struisvogelraces, alwaar de ruiters niet schromen te vertellen dat de vogels snelheden halen „van wel zeventig kilometer per uur”, zo is te lezen op de toeristenwebsite thisisukraine.org. Om je daarna tegoed te doen aan een dampend kopje struisvogelsoep.

En vergeet vooral niet om jezelf te laten fotograferen terwijl je op een van ’s werelds grootste vogels zit.

Als je zolang kan blijven zitten natuurlijk.