Film van de dag

Nachtmittag: uitgebeende, heldere film met minimalistische acteurs Scene uit de film Nachmittag Agnes, gespielt von Miriam Horwitz, und ein letzter Blick auf den See Honorarfrei - nur fŸr diese Sendung bei Nennung ZDF und Reinhold Vorschneider Reinhold Vorschneider;ZDF

Nachmittag. Regisseuse Angela Schanelec behoort tot de zogenoemde Berliner Schule. Samen met een groepje geestverwanten studeerde zij aan de Berlijnse filmacademie. Ze maken uitgebeende films in een heldere stijl, met acteurs die minimalistisch spelen. Zo ontstaat een grote spanning tussen de kale vorm en de emotionele inhoud. Schanelec volgde ook een acteursopleiding en ze speelt in haar film de rol van Irene, de moeder van Konstantin die vroeger verliefd was op Agnes, die hij weer ontmoet in hun zomerhuis. Wat volgt is door Tsjechows De Meeuw geïnspireerd. (Angela Schanelec, 2007, D), ZDF, 0.00-1.35u.André Waardenburg

    • André Waardenburg