Deze krant is selectief verontwaardigd

In het redactioneel commentaar van 4 september staat: „Het is slecht voor een land als een partij met een gedachtegoed als dat van de PVV in een zo machtige positie zou komen. Een partij die erop uit is de vrijheid van bepaalde groepen te beperken, die daartoe discriminerende maatregelen in haar programma heeft opgenomen en de vrijheid van drukpers wil beperken. Een partij die de bestrijding van de islam tot kernpunt van het buitenlands beleid wil verheffen.” Ik kan mij iets voorstellen bij deze verontwaardiging, tot ik de achterpagina van de zaterdagkrant zag, die behalve de column van Youp van ’t Hek (‘Roomse Rukkers’) ook een cartoon bevatte, ‘Jezusman’, van Kamagurka. Het feit dat u dit soort voor christenen door en door beledigende bijdragen plaatst, werpt een heel ander licht op uw eerdere verontwaardiging, die nu selectief lijkt.

J.W. de Jong

Hazerswoude-Dorp

    • J.W. de Jong