4 redenen om uit te gaan

1 locatietheater

Aardlek speelt PUT

Amsterdam: Uitkijkpunt Noord-Zuidlijn, Rokin 92. Kaarten: 5 euro. www.amsterdamfringefestival.nl

Tijdens het Amsterdam Fringe Festival speelt theatergroep Aardlek haar nieuwe voorstelling ‘PUT’ in de bouwput van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. ‘PUT’ is een theatrale ontdekkingstocht naar de onderkant van de stad.

2 theater

The unTamed

Amsterdam: Perdu. Tijd: 21.15u. Kaarten: 7,50 euro. www.amsterdamfringefestival.nl

Ook te zien op het Amsterdam Fringe Festival is The unTamed, de eerste theatervoorstelling die gemaakt is via videoskype. De theatermakers – een Canadees en een Amsterdamse – zijn fysiek mijlenver van elkaar verwijderd. Hoe kom je werkelijk met elkaar in contact als alles wat je zegt en doet door een digitale weg naar de ander moet reizen?

3 muziek

Eels

Groningen: De Oosterpoort. Tijd: 20.30u. Kaarten: 30 euro. www.de-oosterpoort.nl

De Amerikaanse rockband Eels maakt liedjes die variëren van pop tot rock, met het melancholische stemgeluid van E. (Marc Everett) als middelpunt. De tournee ter ere van de albumtrilogie brengt Eels vanavond naar Groningen.

4 videofilm

Haagse Huilbui

Den Haag: Centrale Bibliotheek, 2e verdieping. T/m 4 okt. Gratis. www.huilenindenhaag.com

Kunstenares Joke Feitsma maakte samen met Haagse bewoners uit alle lagen van de bevolking een ‘driedimensionale Haagse huilbui’, samengesteld uit zowel vrolijke als verdrietige tranen.