3 redenen om tv te kijken

*HILVERSUM - VARA-presentator Jan Tromp. Vanaf september komt het nieuwe programma Uitgesproken VARA op tv. ANP ERIK VAN 'T WOUD

1 sportshow

Holland sport

Ned. 3, 20.25-21.15u.

Nieuw seizoen in een nieuw decor (van ontwerpbureau Thonik). Maar de inhoud is bij het oude gebleven. Met vanavond Wilfried de Jongs kijk op het afgelopen sportweekend en als gast Martin Jol, trainer van Ajax.

2 matrix-trilogie

The Matrix Revolutions

Veronica, 20.30 - 23.00u.

Bij een overzicht van de trilogie blijkt dat alleen deel 1 de doorsnee ontsteeg. De Wachowski’s zijn de draad kwijtgeraakt die in 1999 zo veelbelovend werd gesponnen en zijn in hun afsluitende deel van de trilogie beland op het niveau van James Cameron: fabuleuze effecten en een Carl Orff-fan als componist. De keuzes die Neo moet maken, zijn die van een kind achter zijn spelcomputer. (Andy & Larry Wachowski, 2003).

3 klimmers

K2, a cry from the top of the world

Canvas, 22.05 - 23.00u.

Zweedse documentaire gemaakt door twee overlevenden van het rampzalige ongeluk op 2 augustus 2008 op de K2, de op één na hoogste berg ter wereld. De Mount Everest is hoger, maar de K2 is moeilijker. Die dag kwamen elf klimmers om.

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 23