Wie is de lelijkste van het land?

Lelystad, 02-04-07. Exterieur en details exterieur van het nieuwe Agora Theater. Foto Leo van Velzen NrcHb.

Er staan heel veel lelijke gebouwen in Nederland. Of liever gezegd: er zijn heel veel gebouwen die bij de lezers van NRC Handelsblad en N RC Cultuurblog zoveel ergernis opwekken, dat zij met enthousiasme deelnemen aan de verkiezing van het lelijkste gebouw van Nederland. Zij stemmen op één van de kandidaten van de shortlist, al mist menigeen daarop nu juist het gebouw dat hem of haar het uitzicht vergalt. Meer dan drieduizend lezers hadden gisteravond, toen deze pagina werd gemaakt, al hun stem uitgebracht - met Stadshaard in Enschede als koploper en het Outdoor and retail centre van Roermond als eervolle runner up. Meer dan 200 lezers stuurden ons bovendien hun nadere overwegingen. De verkiezing van het lelijkste gebouw van Nederland draagt een informeel karakter. We hebben, zeer tegen de gewoonte van deze krant in, ook geen deskundigen gevraagd om voors en tegens af te wegen en te suggereren wat je mooi of lelijk zou kunnen vinden. Dus: stem! Duizenden gingen u voor en zijn opgelucht!

› Lees reacties en stem op nrc.nl/cultuurblog