Volgende week in NRC Handelsblad

Arnon GRUNBERG (1971). Arnon Yasha Yves Grünberg) auteur,schrijver. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Amsterdam, 23 juni 2009

Maandag

Op de binnenlandpagina een profiel van Louise Gunning, oud-voorzitter van de raad van bestuur van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC). Sinds 1 september is Louise Gunning voorzitter van de Gezondheidsraad.

Op de sportpagina wordt de assistent van bondscoach Bert van Marwijk geportretteerd: Dick ‘Cooky’ Voorn.

Woensdag

Vanaf donderdag draait de film Four Lions in de bioscoop, het speelfilmdebuut van regisseur Christopher Morris. Four Lions is een controversiële komedie over vier Britse amateur-zelfmoordterroristen, die daar eigenlijk niet zo geschikt voor zijn. Woensdag een recensie op de filmpagina.

Vrijdag

Arnon Grunberg wilde met een gezin op vakantie. Hij liet daarvoor circa dertig gezinnen auditie doen, begin juni. Uiteindelijk koos Grunberg voor ‘het gezin van Benno’, die mailde: „Wij zijn een gezin van 4 mensen: Ineke (53), Benno (50), Irene (17) en Daniel (13). Irene heeft een vriendje genaamd Yong (18) die ook meegaat.” Bestemming: een huisje in Spanje. „Het normaalste gezin, misschien ook het engste gezin”, schreef Grunberg half juni in NRC Handelsblad. Vrijdag in het Cultureel Supplement doet de schrijver verslag van zijn vakantie met het gezin van Benno.

In de bijlage Boeken bespreekt Peter Terrin, auteur van Blanco en De bewaker, het geruchtmakende boek van Natascha Kampusch, de Oostenrijkse die jarenlang vast werd gehouden in een kelder.