selectie zaterdag

Komische reeks met Urbanus Met: Urbain Servranckx (Urbain), Elise Bundervoet (Nicole), Chris Lomme (Meme), Michaël Pas (Didier), Sofie Van Moll (Kiki), Stef Branckaert (Maurice), Ellen Van Cutsem (Josefien) Scenario: Urbain Servranckx en Geert Bouckaert Regie: Hans Herbots Gastacteurs: Guy Mortier (Urbanusimitator), Wim Stevens (Wesley) 1ste aflevering: “Combineren” Urbains vrouw Nicole wil na 13 jaar loopbaanonderbreking haar job opnieuw opnemen. Urbain gaat er van uit dat ze het maar een week zal volhouden en ziet er geen graten in om voor de kinderen en het huishouden te zorgen en ook nog eens te gaan optreden ’s avonds. Zijn schoonbroer en manager Didier is er niet van overtuigd dat hij dat kan combineren.

informatief

Reporter: skimming and fishing. Nederland is werkterrein veel, voornamelijk Oost-Europese bendes die frauderen met pinpassen. De schade zou jaarlijks enige tientallen miljoenen euro’s bedragen. Waarom is vooral ons land doelwit, en is internetbankieren dan wel veilig?Ned.2, 22.40-23.20u.

documentaire

Vranckx: The Warlords of Liberia. De Canadese journalist Shane Smith ging poolshoogte nemen in Liberia, dat nog altijd geterroriseerd wordt door verkrachting, drugs en criminaliteit. Canvas, 20.10-20.40u.

Het Uur van de Wolf: The September Issue. Documentaire over Vogue’s hoofdredacteur Anna Wintour en chefstyliste Grace Coddington bij de voorbereidingen van het septembernummer 2007 van het modeblad. Ned.3, 20.35-22.10u.

amusement

Van Duin op z’n best. Eerste van twaalf programma’s waarin Nederlands bekendste komiek als Mijnheer Wijdbeens bekende Nederlanders bezoekt om favoriete fragmenten uit vroegere shows van André van Duin te bespreken en te bekijken. Wijdbeens ontmoet onder anderen Joop Braakhekke, Ron Brandsteder, en Hennie Huisman. Jan Slagter krijgt mevrouw De Bok als kandidate in MAX Geheugentrainer. Ned.1, 20.25-21.25u.

Simone’s Songs From the Heart. Hoogtepunten uit de recente theatershow van musicalvedette Simone Kleinsma. Met evergreens, musicalhits, luisterliedjes en popnummers.Ned.2, 21.05-22.00u.

Javier Guzman: Delirium. Registratie van theatervoorstelling uit 2007 waarin de cabaretier grappen maakt over zijn drankprobleem.Ned.1, 21.25-23.00u.

sport.

Wielrennen: Vuelta a España. Achtste etappe, een bergrit van 190 kilometer die eindigt met 3 kilometer dalen na de Alto Xorret del Catí (1ste categorie). Eén, 16.00-17.55u.