Kort nieuws Kunst

Lied van dj’s voor de slachtoffers van Loveparade

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 4 sept. De Nederlandse dj Armin van Buuren heeft samen met een Britse en een Duitse collega, Paul Oakenfold en Paul van Dyk, een nummer opgenomen ter nagedachtenis van de slachtoffers die op 24 juli vielen tijdens de Loveparade in Duisburg. Bij dit dance festival in de Duitse stad kwamen 21 mensen om in gedrang. Onder de noemer DJ’s United maakten de drie dj’s het nummer ‘Remember Love’. De track is vanaf 10 september te downloaden van de site beatport. De opbrengsten van het nummer gaan naar de nabestaanden van de slachtoffers.

‘Son of Babylon’ slotfilm NFF

utrecht, 4 sept. ’Son of Babylon’ van regisseur Mohamed Al-Daradji is dit jaar de slotfilm van het Nederlands Film Festival (NFF). De film is een Iraaks-Nederlandse coproductie, die al vertoond en bekroond werd op het filmfestival van Berlijn. In Utrecht dingt hij niet mee naar een prijs omdat het Nederlandse aandeel in de productie daar volgens de reglementen van het festival te gering voor is. (ANP)

Dorpsfeest is kunst

ZWOLLE, 4 sept. Langs een route van 180 kilometer is zondag in Overijssel het ‘langste dorpsfeest van Nederland’, een Koninginnedag over een lengte van 180 kilometer volgens Bruno Doedens van organiserend kunstenaarscollectief Landschapstheater en Meer (SLeM). SLeM werd eerder bekend met het project Windnomaden op Oerol. (ANP)