Kinderen en geluk 4

Wetenschapspagina 28-08-10

Als kinderen er alleen maar waren om de ouders gelukkiger te maken dan zou de mensheid allang uitgestorven zijn. Kinderen zijn vaak ook een oudedagsvoorziening. Dat zal in de moderne westerse wereld niet meer het geval zijn, maar toch kunnen kinderen als ze volwassen zijn veel bijdragen aan het geluk en welzijn van hun ouder(s).Er komt nog iets bij, waar in het artikel geen enkele aandacht aan besteed wordt, namelijk dat kinderen ook weer kinderen krijgen.Het geluk van grootouders is nog niet onderzocht, misschien zijn de onderzoekers daar wel te jong voor.Echter, als grootouders voor hun kleinkinderen kunnen of mogen zorgen, krijgen zij zoveel liefde terug, waar zij ook veel intenser van kunnen genieten omdat er meestal niet meer gewerkt hoeft te worden, dat dit een enorme compensatie is voor de eventuele grijze haren en slapeloze nachten die de ouders van die kleinkinderen veroorzaakt hebben.Wij spreken, met vier kinderen en acht kleinkinderen, uit ervaring.

Kitty en Ben de Nijs

Den Haag

    • Ben de Nijs