film zondag

Emma (1996) Pers: Jeremy Northam, Gwyneth Paltrow Dir: Douglas McGrath Ref: EMM019AR Photo Credit: [ Matchmaker/Miramax / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Shine a Light (Martin Scorsese, 2008, VS). Scorsese registreerde en mixte daarna op sublieme wijze twee Rolling Stones-concerten in het Beacon Theatre in New York in de herfst van 2006, tijdens de A Bigger Bang tournee. Film toont de Stones op hun best: een pompende bluesband met een prettig ordinair randje. Ook met interviews met de bandleden. Ned.3, 22.10-0.20u.

Gosford Park (Robert Altman, 2001, GB/VS/D/I). Altman trakteert op bewoners, gasten en personeel van een Engels landhuis in de herfst van 1932 en velt een verrukkelijk oordeel over het klassensysteem. Geweldige acteurs, onberispelijke kostuums in een film waarin de details belangrijker zijn dan de plot over een man die tweemaal vermoord wordt. Ned.2, 23.20-1.35u.