Eerst droog

Tot en met maandag is het droog. Maar een lagedrukgebied op de oceaan trekt dinsdag naar Frankrijk en de bijbehorende regenstoringen zullen ook Nederland bereiken.

Vandaag schijnt de zon niet overal uitbundig. In het binnenland worden stapelwolken gevormd en die zitten de zon regelmatig in de weg. Verder is het noorden gevoelig voor bewolking vanaf zee. De temperatuur loopt uiteen van maximaal 17 graden in het Waddengebied tot rond 20 graden in Noord-Brabant en Limburg. Er waait een hooguit matige noordoostelijke wind, kracht 3.

De stapelwolken lossen snel op en er volgt dan ook een heldere nacht met plaatselijk weer (dichte) mistbanken, net als afgelopen nachten. Het koelt opnieuw flink af met in het oosten en zuidoosten temperaturen dalend tot 5 graden. Langs de kust is het minder koud met een graad of 11.

Morgen zorgt een oostelijke bries, kracht 3 tot 4, voor aanvoer van droge en vrij warme lucht. Daarin is het zonnig en wordt het 18 tot 20 graden, in Zeeuws-Vlaanderen 21 graden.

Maandag wordt de oostelijke wind nog iets sterker met aan de kust en op het IJsselmeer kracht 5. Verder blijft het zonnig en droog. De maximumtemperatuur is een graad of 20, in het noordelijk kustgebied 17 of 18 graden.

Dinsdag schuift een regenzone langzaam van Zeeland naar Groningen.