De vrees voor de islamisering van Europa is terecht

De miljoenen moslims zouden geen probleem hoeven te zijn als ze écht zouden willen integreren

The Sehitlik Mosque is seen on December 1, 2009 in the German capital Berlin. A decision by Swiss voters to ban the building of minarets drew widespread criticism on November 30, 2009, with neighbouring governments attacking what they called a demonstration of fear-driven prejudice. AFP PHOTO DDP / MICHAEL GOTTSCHALK GERMANY OUT
The Sehitlik Mosque is seen on December 1, 2009 in the German capital Berlin. A decision by Swiss voters to ban the building of minarets drew widespread criticism on November 30, 2009, with neighbouring governments attacking what they called a demonstration of fear-driven prejudice. AFP PHOTO DDP / MICHAEL GOTTSCHALK GERMANY OUT AFP

Koeweitse journalist. Columnist voor de Koeweitse krant Al-Qabas.

Europa mag soms het Oude Continent worden genoemd, dit werelddeel is wél de bakermat van de moderne beschaving, het centrum van de toonaangevende kunst en cultuur in de wereld en de belichaming van het internationale geweten. Europa, vooral West-Europa, speelt met verve de humanistische rol waaraan het zijn reputatie dankt en strijdt tegen de onderontwikkeling van hulpbehoevenden, en tracht slachtoffers van onrecht en de vervolgde tegenstanders van dictators met open armen te ontvangen. Als het zijn identiteit en manier van leven verdedigt, hebben wij niet het recht om daar aanstoot aan te nemen. Het verdedigt slechts de democratie en de individuele vrijheden tegen een religieus idee, tegen de ideeën van het islamisme.

Wil men de woedende reacties van Europeanen tegen de ‘menselijke en culturele aanval’ door moslims kunnen begrijpen, dan moet men objectief zijn. Nog één of twee generaties en de hele wereld, en de Arabische wereld in de eerste plaats, zal rouwen om het Europa zoals het was. Het zal dan ingrijpend veranderd zijn onder invloed van de islamitische immigratie. De Europeanen hebben dus gelijk dat ze zich daar zorgen over maken. Laten wij ons in hun plaats indenken: maken wij ons in de Golfstaten niet ook druk over de invloed van de Aziatische immigranten op onze levenswijze?

De islamitische getto’s rondom de grote Europese steden worden groter en groter, de hoofddoek is er gemeengoed geworden, de niqaab wint er dag na dag terrein en moskeeën trekken er meer gelovigen dan kerken. Naar verluidt zijn er 45 miljoen moslims in Europa, wat geen probleem zou zijn als zij werkelijk zouden willen integreren. In plaats daarvan steunen velen het principe van aanslagen, zijn aan eerwraak gerelateerde misdaden geen uitzondering en lijkt het, te oordelen naar de manier waarop vrouwen vaak door hun families behandeld worden, alsof zij zich nog in het land van herkomst bevinden. Het is huiveringwekkend om te zien dat zij die politieke, militaire of religieuze dictaturen zijn ontvlucht, erop uit zijn Europa om te vormen tot iets wat lijkt op hetgeen waaraan zij juist hebben willen ontsnappen.

Wij schrijven dit alleen maar om op te staan tegen het zich aanmeten van het slachtofferschap, dat gepaard gaat met de verdediging van het recht van moslims om in overeenstemming met hun overtuigingen te leven. Dat is des te meer onacceptabel daar wij zelf, in onze landen, minderheden, Europeanen incluis, ternauwernood toestaan adem te halen en niet aflaten hun onze normen op te leggen.