Clijsters en Murray door op US Open

Kim Clijsters heeft de vierde ronde van de US Open bereikt. De Vlaamse titelverdediger, als tweede geplaatst, won in straight sets van de Tsjechische Petra Kvitova: 6-3 en 6-0.

Tegen de tennisster die dit jaar op Wimbledon de halve finales bereikte, kende Clijsters een zeer matige start. De coördinatie van haar armen en benen leek niet te kloppen, en haar service wilde maar niet op gang komen. Na een kwartier tijd stond er een stand van 3-0 op het scorebord, in het voordeel van de Tsjechische.

Maar vervolgens herpakte de tweevoudig grandslamwinnares zich. Moest zij in de vijfde game nog twee breekpunten incasseren, daarna was Clijsters niet meer te stoppen. Ze won tien games op rij en stelde na afloop dat zij zich in het begin overweldigd had gevoeld door het precisiespel van haar zeven jaar jongere opponent. „But I hung in there.”

Ook Semantha Stosur heeft de vierde ronde op Flushing Meadows bereikt. De Australische nummer zes van de wereld won van de Italiaanse Sara Errani: 6-2 en 6-3. Het was meteen haar beste prestatie op het grandslamtoernooi tot nu toe. Eerder dit jaar verraste Stosur met een finaleplaats op Roland Garros.

Sinds ‘Parijs’ maakte Stosur weinig indruk – op Wimbledon verloor zij in de eerste ronde –maar inmiddels gaat het haar voor de wind. Tegen Errani dwong zij zestien breekpunten af.

In het mannentoernooi plaatste Andy Murray zich voor de derde ronde via een overwinning op de charismatische Jamaicaan Dustin Brown: 7-6, 6-3 en 6-0. Het was alweer de 25ste zege op hardcourt voor de Schot dit jaar. Ingetogen vierde hij de overwinning.

Kijk voor de overige uitslagen in New York op www.usopen.com