Zonniger

Toenemende zonneschijn en een middagtemperatuur van ongeveer 20 graden met weinig wind zorgen voor aardig nazomerweer.

Het hogedrukgebied waar Nederland mede van profiteert strekt zich uit van de Noordzee tot voor de kust van Noorwegen. Doordat de kern van dit hogedrukgebied zich de komende dagen geleidelijk naar het noorden verplaatst, draait de wind steeds meer naar oost. Hierdoor wordt drogere lucht aangevoerd, maar niet de warmte. Die bevindt zich meer in de zuidelijke delen van Europa.

Niet bijzonder warm dus, maar wel droog weer voor de komende dagen met gedurende de nacht vooral landinwaarts brede opklaringen. In het noorden komen meer wolkenvelden voor. In de richting van de grens met Duitsland koelt het af naar een graad of 6, aan de kust is het met 12 graden het minst fris.

Lokaal ontstaat wederom mist. Morgenochtend lost de mist op en komt op de meeste plekken de zon tevoorschijn. Vooral het noorden heeft nog last van wat wolkenvelden. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken, met de meeste zon voor de kustregio’s. De noordoostenwind is zwak tot matig en bij dit alles stijgt de temperatuur naar 18 graden, tot 21 lokaal in het zuiden.

Zondag en maandag zijn zonovergoten. Vanaf dinsdag neemt de bewolking toe met de eerste buien ’s middags in Zeeland.