Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Gisteren aangekondigde, maar door formatieontwikkelingen uitgestelde reportage over het zelf ombouwen van een fiets tot een elektrisch vervoermiddel. Ned.1, 18.15-18.40u.

Nova. Uitslag van een onderzoek waarbij VVD- en CDA-kiezers werd gevraagd hoe het nu verder moet met de kabinetsformatie. Ook een reportage over de bijzondere details die aan het licht zijn gekomen bij de restauratie van het schilderij De slaapkamer van Vincent van Gogh. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

TV Lab: Ze is van mij. Talkshow over vrouwen. Waldemar Torenstra en Maxim Hartman praten met drie mannelijke gasten ongeremd over vrouwen om eens lekker over hen te kunnen roddelen. Als mannen onder elkaar. Ned.3, 21.20-22.00u.

Nachtzoen. Schrijfster Nelleke Noordervliet praat met Annemiek Schrijver over gebeurtenissen tijdens de nacht en de achterliggende dag. Ned.2, 1.26-1.35u.

informatief

Achter de voordeur. Achter iedere voordeur zit een verhaal. Maar weten de buren dat ook? Bewoners gaan zelf bij de buren achter de voordeur kijken. Na een korte opleiding in Hilversum van documentairemaker en minicameraspecialist Claudia Tellegen gingen zo’n 40 geselecteerde ‘straatjournalisten’ met een minicamera de straat op en interviewden een onbekende buurtgenoot. De aflevering eindigt met een prijsuitreiking. De winnaar krijgt 2.000 euro om te besteden aan een straatactiviteit. Ned.2, 21.20-22.00u.

documentaire

Recht in de ogen. Acht jongeren uit het beroepsonderwijs (7 jongens en 1 meisje) hebben geen zin in een traditioneel eindwerk. Waarom een muur te metselen die achteraf toch weer wordt afgebroken? Ze besluiten samen een leegstaand huis te renoveren en om te bouwen tot een buurthuis. Een werk waar ze jaren later nog trots op kunnen zijn. De Belgische documentaire uit 2008 van Julien Vrebos is gebaseerd op de Eén-reeks De 8. Met: Joris Aerts, Nikki Goor, Jovanni Janssens, Sven Janssens, Bram Van Den Broeck, Bart Van Horebeek, Ruben Vehagen en William Verhoeven. Eén, 20.40-22.30u.

amusement

De week van Weijers. Cabaretier Guido Weijers praat met humor over het opmerkelijkste nieuws van de week. Ned.3, 20.20-20.50u.

Home movie roadshow. Door filmhistorici geselecteerde beelden van 100 jaar amateurfilms uit de Britse samenleving. Met opnamen van een Britse helikopterpiloot die met gevaar voor eigen leven in 1951 de Engelse interventie bij de guerrillaoorlog in Maleisië filmde, de revolutionaire manier waarop sinds 1920 het plattelandsleven van de familie Bowser in Perthshire veranderde en beelden uit 1970 van King’s Road in Londen, de geboorteplaats van de punk. BBC 2, 22.00-23.00u.

Roger and Val Have Just Got In. Fascinerende serie over een saai echtpaar van middelbare leeftijd. Aflevering: Reply all. Op advies van zijn therapeut formuleert Roger hoe hij zichzelf graag zou zien. Maar per ongeluk mailt hij deze ontboezemingen naar het complete managementteam op zijn werk. BBC 2, 23.00-23.30u.

Toneel op 2: Gif. Tweede aflevering van een nieuwe serie voor tv opgenomen toneelstukken. Een stel probeert in het reine te komen met hun verleden en de dood van hun enig kind. Tien jaar na hun scheiding ontmoeten de man en de vrouw elkaar voor het eerst weer, op de plaats waar hun enige kind begraven ligt. Hij woont in Frankrijk en heeft er een nieuw leven opgebouwd. Zij is blijven wonen in hun huis en kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. Steeds meer blijkt hoe het gestorven kind hun beider levens vergiftigd heeft. Met: Elsie de Brauw, Steven Watermeulen e.a. Ned.2, 23.15-1.15u.

sport

SBS 6 Sport: San Marino - Nederland. Rechtstreeks verslag van de kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2012 tussen San Marino en Nederland. SBS 6, 20.25-23.00u.

Sporza: België - Duitsland. Rechtstreeks verslag van de kwalificatiewedstrijd België-Duitsland voor het EK 2012. Canvas, 20.35-22.55u.

radio

De avonden. Catherine van Campen over actuele gebeurtenissen in de wereld van de cultuur, Jeroen van Kan behandelt recent verschenen literatuur, Kirsten Algera volgt het werkproces van kunstenaar Guido van der Werve die zich onder meer in zijn films laat droppen op de Noordpool om daar 24 uur lang tegen de aardrotatie in te draaien. Zijn werk werd de afgelopen maanden vertoond in musea in onder meer Parijs, Londen, Vancouver en Montevideo. In een Fins bos werkt Van der Werve aan zijn nieuwe projecten. Radio 6, 19.02-22.00u.