UIT FESTIVAL

Met meer dan 100 voorstellingen wordt het Haags cultureel seizoen zondag 5 september tussen 12-18u geopend. Het Haagse Uit Festival concentreert zich rond twee plaatsen.

Spuiplein

‘Den Haag Danst!' Er is een ‘Dansdome' met demonstraties door Cross

town The Hague, Dance Works Rotterdam en een miniworkshop van het Nederlandse Dans Theater. Ook kan het publiek zijn kunsten vertonen op de Wii dansmat. In het Lucent Danstheater is het open huis met o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Het Nationale Ballet, Het Internationaal Danstheater, Introdans, Nederlands Dans Theater II en Don't Dance Division geeft een kijkje in de keuken van Abdallah, het Oosterse balletsprookje dat in de kerstperiode te zien zal zijn. (Van 11-16u30).

Het Residentie Orkest speelt in de dr. Anton Philipszaal olv Santtu Rouvali werk van Britten, Bach, Dvórak, Ravel en Brahms. Daarna Argentijnse melodieën van het tango-orkest Gran Orquestra OTRA, Mozart met hoboïste Pauline Oostenrijk en Opera Zuid viert nog het staartje van het 20-jarig jubileum met aria’s uit Der Rosenkavalier van Richard Strauss en de slagwerkgroep Percossa. (Van 12-16u30).

Verder: previews van premièrefilms in het Filmhuis en van kinder- en familievoorstellingen in Theater aan het Spui.

Lange Voorhout

Op podia o.a. Franse chansons, een realityshow over Den Haag door het Nationale Toneel en Jeans 20: Let's Celebrate! met rock-'n-roll, vetkuiven, petticoats en jeans.

In de Koninklijke Schouwburg speelt de Barok Opera fragmenten uit Purcell's King Arthur, zijn er aria's uit Le Nozze di Figaro en bij mooi weer wordt er ook buiten op het voorplein gezongen.

Korzo gaat verhuizen en in de verhuiswagen met de oude inboedel is dans en muziek met korte optredens van o.a. poppenspeler/danser Duda Paiva, harpiste Eva Tebbe, zanger Reno Steba, danser Kenzo Kusuda en de jongeren van Crosstown DH.

Noordeinde Kunstdagen

Tussen Paleis Noordeinde en het Hilton Hotel zijn de Noordeinde Kunstdagen. In meer dan 20 galeries en designstudio's is een programma van kunst, design, mode, muziek en culinair. (Za 4 sept tussen 11-21u).

Inl www.haagsuitfestival.nl