Sport kort

Wozniacki staat geen enkele game af tegen Taiwanese Chang

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Caroline Wozniacki heeft eenvoudig de derde ronde van de US Open bereikt. De nummer twee van de wereld won in drie kwartier van de Taiwanese Kai-Chen Chang: 6-0 en 6-0. De Deense gunde haar tegenstander slechts 24 punten en stond geen enkel breekpunt toe. De als zevende geplaatste Russische Vera Zvonareva won in twee sets van de Duitse Sabine Lisicki: 6-1 en 7-6. De Amerikaanse routinier Mardy Fish had slechts drie sets nodig om zich voor de derde ronde te plaatsen. Dat deed hij ten koste van subtopper Pablo Cuevas uit Uruguay: 7-5, 6-0 en 6-2. De uitslag van de partij tussen Thiemo de Bakker en zijn Kroatische opponent Ivan Dodig was bij het sluiten van deze krant nog niet bekend.

EK: Waterpolosters verslaan Duitsland

Zagreb. De Nederlandse waterpolosters hebben bij het EK in Kroatië hun eerste overwinning behaald. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri won met 17-10 van Duitsland. Nienke Vermeer en Noeki Klein scoorden ieder vier keer. Nederland, olympisch kampioen, had het eerste groepsduel nog verloren van Hongarije. Dankzij de zege op Duitsland zit Nederland in elk geval in de tussenronde. De nummers twee en drie plaatsen zich daarvoor. Nederland speelt morgen tegen Spanje. (ANP)

Voetballers moeten de Marseillaise zingen

Clairefontaine. De nieuwe Franse bondscoach, Laurent Blanc, heeft de voetballers van de nationale ploeg de tekst overhandigd van het Franse volkslied, zodat zij vandaag voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland de Marseillaise kunnen meezingen. Veel Franse fans vinden dat de voetbalploeg de reputatie van het land heeft geschaad tijdens het WK in Zuid-Afrika. De ploeg weigerde daar een training nadat aanvaller Nicolas Anelka was weggestuurd door toenmalig bondscoach Raymond Domenech. Doorgaans zingen weinig Franse voetballers mee als het volkslied wordt gespeeld. Blanc wil daar verandering in brengen. „Ik heb de spelers persoonlijk opgedragen de Marseillaise mee te zingen”, aldus Blanc. (Reuters)

Verdachte cricketers uit Pakistaanse ploeg

Taunton. De drie Pakistaanse cricketers die onder verdenking staan van omkoping komen de rest van de tour in Engeland niet meer in actie. Het verdachte trio dient minimaal tot aan de uitkomsten van de diverse onderzoeken aan de kant te blijven. Aanvoerder Salman Butt en de bowlers Mohammad Amir en Mohammad Asif zijn officieel niet geschorst. „Ze zijn nog steeds bij de ploeg. Maar ze doen niet meer mee in onze wedstrijden hier in Engeland. Het cricket moet doorgaan”, zei een woordvoerder van de Pakistaanse ploeg. (AP)