Overige films

X-Men (Bryan Singer, 2000, VS). Verfilming van een sciencefictionstrip van Marvel Comics over gemuteerde superhelden in een universele strijd tussen Goed en Kwaad. Draait per saldo om de special effects van met bliksem smijtende, in reptielen veranderende olympische goden van de nabije toekomst. RTL5, 23.00-0.50u.

The Hand That Rocks the Cradle (Curtis Hanson, 1992, VS). Mechanische thriller appelleert aan basale instincten in de Amerikaanse gezinsmythologie. Kindermeisje Rebecca De Mornay terroriseert de boel bij een in oorsprong gelukkig doorsneegezinnetje. Eén, 23.00-0.45u.

Species (Roger Donaldson, 1995, VS). Sciencefiction-griezelfilm met Ben Kingsley als eigentijdse Frankenstein. Zijn met buitenaards DNA gebouwde, seksueel agressieve mutante (Natasha Henstridge) wil een kind. Met medewerking van H. R. Giger, de Zwitserse ontwerper van het monster uit Alien. SBS6, 23.50-1.55u.

Grosse Pointe Blank (George Armitage, 1997, VS). John Cusack als huurmoordenaar die in zijn suffe geboortestadje moet zijn. Kruising tussen Peggy Sue Got Married en een Tarantino-film neemt zowel de psychische nood van de hoofdpersoon als de spectaculaire aspecten van zijn beroep tamelijk serieus. BBC1, 0.15-1.55u.