Nederland populair als vakantiebestemming

Nederland was deze zomer populair als vakantiebestemming. Vergeleken met vorig jaar brachten veel meer Nederlanders, maar ook toeristen uit Duitsland, België en Frankrijk, de vakantie hier door. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) vandaag op basis van voorlopige cijfers over vakantiebestedingen.

Door het WK voetbal kwam de vakantie volgens het NBTC laat op gang, maar het mooie weer aan het begin van de zomer maakte veel goed. De organisatie zegt dat door de naweeën van de economische crisis veel mensen hun vakantie dichtbij huis vierden.

Het NBTC heeft nog geen harde cijfers die dit beeld bevestigen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek brengt die later dit jaar naar buiten. NBTC schatte aan het begin van de zomer dat 4,1 miljoen Nederlanders en 2,5 miljoen buitenlandse toeristen de vakantie in Nederland zouden vieren. Na een onderzoek bij de achterban denkt de organisatie dat deze voorspelling ruimschoots gehaald wordt.