Nachtelijke kunst en cocktails

Ook in Den Haag worden de musea ‘leuk’ gemaakt, tijdens de eerste museumnacht.

nrc.next selecteert tien hoogtepunten.

Door Drees Koren

Het museum moet ontstoft worden, ons culturele erfgoed moet hipper, sneller, sexyer en vooral ‘leuker’. Ook in Den Haag, dus worden we zaterdagavond tijdens de eerste Haagse Museumnacht verleid om te lurken aan cocktailrietjes, te dansen op houseliedjes en natuurlijk musea te bezoeken.

Den Haag had nog geen Museumnacht, althans niet zoals in Amsterdam en Rotterdam. In 2003 werd er wel een aantal musea ’s nachts opengesteld, maar niet alle belangrijke locaties deden mee. Nu wel. Organisator Winkelman en Van Hessen noemt deze Museumnacht dan ook trots de allereerste in Den Haag. Omdat de grote verscheidenheid aan cultureel aanbod het kiezen lastig maakt, luidt de ondertitel ‘Mix it, don’t miss it’.

    • Drees Koren