Naar buiten

Een stad bouwen

Rotterdam In de familievoorstelling Wij bouwen de stad (8+) maken we kennis met Loetje, een jonge Rotterdammer die na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog alleen is achtergebleven in de brandende stad. Hij gaat op zoek naar zijn vriendje Dingeman en samen besluiten ze de stad weer op te bouwen. Behalve de voorstelling over Loetje zijn er dit weekend op het Gergiev Junior Festival ook (componeer)workshops, de film Kruimeltje en de De Toverberg.

Inl www.gergievfestival.nl

Dansen en films kijken

Den Haag Als je dansen, theater en film leuk vindt, ga dan zondag naar de Uitmarkt. Door de hele stad zijn gratis voorstellingen en van 11-16u30 wordt er op het Spuiplein gedanst door o.a. Introdans, Scapino, NDT en Het Nationale Ballet. Om 13u30 is er een rondleiding door het Lucent Theater. In het Filmhuis is een Kids Filmlounge met limonadebuffet en filmsterschminken en in Theater aan het Spui zijn voorstukjes uit allerlei kinder- en familievoorstellingen.

Inl www.haagsuitfestival.nl