Medewerker PVV ziet moslim als roofdier

Moslims zijn „roofdieren” die „van kleinsaf tijdens het jaarlijkse offerfeest hebben geleerd hoe ze warmbloedige kuddedieren moeten kelen”. Dat heeft de nieuwe beleidsmedewerker van PVV-leider Geert Wilders, Paul Belien, geschreven in 2006 in een internetcolumn met de titel Geef ons Wapens. Hij moest de column op last van het Belgische centrum voor racismebestrijding van zijn site The Brussels Journal halen wegens het aanzetten tot haat.

Belien, een Belg, schreef zijn column naar aanleiding van een roofmoord op een station in Brussel. Op grond van videobeelden vermoedde justitie dat de daders van Marokkaanse afkomst waren. Later bleken het Polen.

Maar toen had Belien zijn column al geschreven. „De roofdieren hebben messen. Wij worden misselijk wanneer we bloed zien, maar zij niet. Zij zijn getraind, zij zijn gewapend.” Belien roept lezers op zich te beschermen: „Wie op de politie(k) rekent voor bescherming, is zo goed als dood.”

Belien omschrijft de moord als deel van een oorlog tussen Belgen en moslimimmigranten. Autoriteiten hebben „ons” wijsgemaakt dat het een verrijking zou zijn „de roofdieren” toe te laten. „Daarom hebben wij de adders aan onze borst gekoesterd, erop vertrouwend dat als we hen liefdevol zouden zogen, zij ons niet zouden bijten, dankbaar voor de melk die wij gratis zouden schenken. Maar zij interpreteerden onze goedheid als zwakheid. De schurken, die in onze samenleving alles gekregen hebben – gratis onderwijs, kinderbijslag, sociale zekerheid – vermoorden thans onze kinderen voor een MP3-speler.”

Belien is bekend in internationale anti-islamitische kringen. Hij heeft banden met de extreemrechtse partij Vlaams Belang. Zo ging hij met partijleider Filip Dewinter in 2007 op studiereis naar de VS. Op de site van Vlaams Belang staat hij als inleider vermeld voor bijeenkomsten van de Studiedienst van de partij. Zijn vrouw is Kamerlid voor de partij.

Lees de hele column op nrc.nl/binnenland