Kort nieuws voorpagina

Toch onderzoek naar incident eigen vuur in Uruzgan

Rotterdam, 3 sept. De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) wil dat er nader onderzoek wordt gedaan naar een eigenvuurincident in Uruzgan in januari 2008. Hierbij werden twee Nederlandse militairen per ongeluk door collega’s doodgeschoten. Pagina 3

Geen succes: school probleemjongere

Den Haag, 3 sept. Campussen die probleemjongeren op het rechte pad moeten brengen, zijn geen succes. Het blijkt veel tijd te kosten de jongeren op te sporen en hen voor een campus te enthousiasmeren. Zij doen mee op basis van vrijwilligheid. Pagina 2

Weer explosie op platform in Golf

New York, 3 sept. Na een explosie op een boorplatform in de Golf van Mexico is gisteren verwarring ontstaan over een mogelijk nieuwe olieramp in het zuiden van Amerika. Pagina 13

Bundesbank wil van Sarrazin af

Berlijn, 3 sept. De centrale bank van Duitsland, de Bundesbank, wil af van haar bestuurslid Sarrazin wegens zijn net verschenen boek waarin het immigratie- en integratiebeleid van Duitsland wordt afgekraakt. Pagina 5

Nieuwe gesprekken Israël en Palestina

Washington, 3 sept. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit ontmoeten elkaar opnieuw op 14 en 15 september, en vervolgens om de twee weken, voor nader vredesoverleg. Pagina 5

‘Wiesenthal werkte voor de Mossad’

Jeruzalem, 3 sept. Simon Wiesenthal, de Holocaustoverlevende die decennialang onvermoeibaar jacht maakte op voormalige nazi’s, werkte voor de Israëlische geheime dienst, de Mossad. Dat schrijft de auteur van een nieuwe biografie. Pagina 5

De Bakker: derde ronde US Open

Rotterdam, 3 sept. Thiemo de Bakker heeft zich gisteren voor de derde ronde van de US Open geplaatst. Hij versloeg de Kroaat Ivan Dodig. Pagina 9

Burger King

Rotterdam, 3 sept. De Amerikaanse hamburgerketen Burger King komt in handen van de Braziliaanse investeerder 3G Capital. Het gaat om een bedrag van 4 miljard dollar (3,12 miljard euro). Pagina 11