Kort nieuws Sport

EK-kwalificatie: Spanje te sterk voor Jong Oranje

Alcoy, 3 sept. Jong Oranje heeft gisteravond de eerste nederlaag geleden in de EK-kwalificatie. De Spaanse leeftijdgenoten bleken in Alcoy met 2-1 te sterk. Van belang was dat resultaat overigens niet meer omdat de ploeg van bondscoach Cor Pot na zeven overwinningen al zeker was van een plek in de play-offs. Spanje opende de score halverwege de eerste helft dankzij een doelpunt van Sergio Canales, het nieuwste talent van Real Madrid. Bas Dost bepaalde de ruststand op 1-1. Tien minuten in de tweede helft zette Diego Capel Spanje opnieuw op voorsprong. Invaller Maikel Kieftenbeld kreeg de rode kaart voor een overtreding op Ander Herrera. PSV-doelman Jeroen Zoet, die debuteerde, onderscheidde zich in de slotfase. Hij stopte een strafschop van Barça-speler Bojan Krkic. (ANP)

Van Rijsselberge blijft eerste op WK

Kerteminde, 3 sept. Windsurfer Dorian van Rijsselberge heeft gisteren bij de wereldkampioenschappen in het Deense Kerteminde de leiding in de olympische RS:X-klasse behouden. De Nederlandse windsurfer zag wel zijn Poolse concurrent Piotr Myszka dichterbij komen. Van Rijsselberge werd in de zevende race twaalfde en greep vervolgens in de achtste wedstrijd de zege. Van Rijsselberge heeft nu 23 punten achter zijn naam. Myszka verkleinde zijn achterstand naar twee punten. De Israëliër Nimrod Mashiah staat derde, met 27 punten. (ANP)

Zege Hushovd in Ronde van Spanje

Murcia, 3 sept. De Noorse sprinter Thor Hushovd heeft gisteren de zesde etappe van de Vuelta op zijn naam geschreven. De renner van Cervélo won de sprint van een uitgedund peloton. De Italiaan Daniele Bennati werd tweede, voor de Sloveen Grega Bole. De Belg Philippe Gilbert behield de leiderstrui. De Nederlander Laurens ten Dam verloor, dankzij een val, ruim twee minuten. Hij ging vandaag van start als 36ste, op 4.17 van Gilbert. (ANP)