Kort nieuws Economie

Techbedrijf Cisco koopt Arch Rock

San Francisco, 3 sept. Cisco, de Amerikaanse fabrikant van netwerkapparaten voor dataverkeer, neemt Arch Rock over, een onderneming in San Francisco die zich specialiseert in „slimme” netwerken voor stroom en gas. Financiële bijzonderheden werden gisteren niet bekendgemaakt. Cisco staat door de overname sterker op de markt van energiebedrijven, die vraag en aanbod van energie beter op elkaar willen afstemmen. Cisco nam eerder Itron over, een onderneming die zich toelegt op de slimme meters van gas, stroom en water. (ANP)

Farmagigant Roche gaat bezuinigen

Zürich, 3 sept. De Zwitserse farmaciegigant Roche gaat reorganiseren om recente tegenvallers in de ontwikkeling van medicijnen en aanstaande bezuinigingen in de gezondheidszorg op te vangen. Details over de aanstaande reorganisatie worden later dit jaar bekendgemaakt en uitgevoerd in 2011 en 2012. Dat maakte ’s werelds grootste fabrikant van geneesmiddelen tegen kanker vrijdag bekend. Het concern kampt dit jaar met tegenvallers in de geneesmiddelenpijplijn. (ANP)

Australisch goud in Canadese handen

Sydney, 3 sept. De Canadese mijnexploitant Goldcorp is de nieuwe eigenaar van de Australische gouddelver Andean Resources. Goldcorp telt 3,6 miljard Canadese dollar (3,7 miljard euro) in aandelen neer voor Andean. De transactie wordt binnen enkele maanden afgerond, zo maakte Goldcorp vandaag bekend. De overname is goedgekeurd door de besturen van beide bedrijven. Goldcorp kwam als winnaar uit de bus van een korte biedingsstrijd rond Andean. Eerder op vrijdag bracht het eveneens Canadese Eldorado een bod uit van 3,4 miljard Canadese dollar op het aan de Australische beurs genoteerde bedrijf. (ANP)