Kort nieuws

Babytijger tussen knuffels

Op het vliegveld van Bangkok vond de douane een echte babytijger in een tas met knuffeltijgers. Een vrouw probeerde de welp mee te smokkelen in het vliegtuig. Om hem te verkopen in Iran.

Brand na speelgoedruzie

Yoshifumi Takabe (30) stak zijn huis in brand omdat zijn moeder speelgoed van hem had weggegooid. De Japanner, die nog bij zijn moeder woont, spaart manga-poppetjes. Toen z’n moeder er een paar had weggegooid, werd hij boos en verdrietig.

Bejaarde aap krijgt baby

De vijftig jaar oude chimpansee Jimmie uit Arnhem heeft vrijdag een baby gekregen. Zij is daarmee de oudste chimpanseemoeder in Europa. Haar vorige baby kreeg zij zestien jaar geleden.

Jongen redt vader in auto

De twaalfjarige Giovanni uit Lobith kreeg een cadeau van de politie omdat hij zijn vader heeft gered. De vader kreeg in de auto een toeval. Giovanni nam het stuur over en reed de auto naar de kant. Daarna belde hij het alarmnummer 112. Ze reden 120 kilometer per uur.

Wc-pot Beatle verkocht

Op een veiling is de wc-pot van zanger John Lennon verkocht voor 11.550 euro. Lennon was in de jaren zestig lid van de beroemde popgroep de Beatles. In 1980 werd hij doodgeschoten. Hij zat op de pot van 1969 tot 1971.

Man rijdt op drie wielen

In Limburg reed een man in een auto met drie wielen. De politie heeft hem opgepakt omdat hij dronken was.

Kreeften in Duiven

In Duiven kropen tientallen Amerikaanse rivierkreeften uit de sloot.