Go Back to the Zoo

Benny Blisto

cd pop ***

De Amsterdamse band Go Back To The Zoo heeft enkele onweerstaanbare liedjes gemaakt. Hey DJ en Beam Me Up hebben een simpele flair: de puntige herhaalde gitaarakkoorden werken als prik in frisdrank, de refreinen zijn raak en de zang van voorman Cas Hieltjes houdt bij iedere frase zijn dringende overtuiging.

Hun pas verschenen debuut-cd, Benny Blisto, heeft een aangename afwisseling: van de poppy rockliedjes, waaraan de gebronsde stem van Hieltjes een extra reliëf geeft, tot de elektrorock van I’m The Night. Het hoge niveau van de eerste helft van de cd, waar ook de singles onder vallen, wordt in het tweede gedeelte niet volgehouden. Daar komen liedjes langs als Oh No en House On Fire, die het zonder de wervende kracht van een Hey DJ moeten stellen.

Zouden nummers als Beam Me Up en Electric tot Nederlandse klassiekers kunnen uitgroeien? Daarvoor leunen ze wellicht te sterk op de stijl van voorbeelden als Supergrass en The Strokes. Maar dat neemt niet weg dat Go Back To The Zoo sprankelende nummers speelt – daarvan hebben we niet snel te veel.

HESTER CARVALHO