Coureur na 24 jaar in coma dood

De Franse motorcoureur Jean Michel Baron is gisteren in zijn woonplaats Fontaine-Chalendray overleden, nadat hij 24 jaar in coma had gelegen. Hij was 56. De voormalige Hondacoureur kwam in 1986 zwaar ten val tijdens zijn tweede Parijs-Dakar. Die rally werd overschaduwd door een helikoptercrash waarbij de oprichter van het evenement, Thierry Sabine, om het leven kwam. Baron bracht maanden door in het ziekenhuis, voordat hij naar zijn eigen huis werd overgebracht. De Fransman werd in 1980 Frans crosskampioen in de 250 cc-klasse en kwam in 1985 tijdens zijn debuut in de Dakarrally vier keer als eerste over de finish. Hij eindigde in ’85 op de twintigste plaats in het eindklassement. Die bescheiden klassering werd veroorzaakt door het feit dat Baron zijn been had verbrand aan zijn uitlaat. „Motoren waren zijn leven”, aldus zijn vrouw Jocelyne. (ANP)