5 redenen om uit te gaan

1 mini-festival

Shaken not Stirred: Stirred Up

Eindhoven: TAC. Vr 3 t/m zo 5 sept. Entree: gratis. www.tac.nu

Kunstzinnige minifestival met veel jonge kunstenaars die tijdens een projectweek nieuwe samenwerkingen zijn aangegaan en nu hun cross-overs komen tonen. Met cabareteske Nederpop van Trio Niels, indierock van The Apollo Programme en bijdragen van vj’s, video- en performancekunstenaars. Naast het festival wordt er vanavond een expositie geopend.

2 optreden in museum

The Great Park

Groningen: oude Groninger Museum. Zo 15.00u. Prijs: entree museum. www.groningermuseum.nl

Het oude Groninger Museum krijgt een grote opknapbeurt en is zondag voor het laatst geopend. Ter ere hiervan zal de Ierse singer-songwriter Stephen Burch (beter bekend als The Great Park) een optreden geven.

3 muziekfestijn

De Nacht van de Kaap

Rotterdam Katendrecht. Za vanaf 21.00u. Entree: grotendeels gratis. www.denachtvandekaap.nl

De Nacht van de Kaap is een livemuziekfestival dat de historische tijden van Katendrecht als zeemanskwartier en uitgaansgebied laat herleven. Met kroegentocht, een Ode aan Japie Valkhof en dansen in het ‘Grootste Danspaleis van Nederland’, met optredens van o.a. Sven Hammond Soul en Merdan Taplak Orchestar.

4 culturele vrijhaven

ADM Bliksem Festival

Amsterdam: Hornweg 6. Van 3 t/m 5 sept. Dagkaarten: 10/15/17,50 euro. www.bliksemfestival.tk

Op het terrein van de culturele vrijhaven ADM in Havens West treden drie dagen lang meer dan 100 (inter)nationale makers, (podium)kunstenaars en performers op. O.a. Compagnie Doedel, Combat Wombat, het Silo Theater, de Kift, Christian Ristow, het 13-koppige Casino Gitane, Compagnie Biscuit en Yann Keller.

5 locatietheater

Down South

Leeuwarden: Techum, De Zuidlanden. www.tryaterdownsouth.nl

Moeder Pats en haar puberdochter Sproet, boer Eeuwe en boerin Dieuwke en jazzpianist Richard zijn in de locatietheatervoorstelling ‘Down South – Op zoek naar thuis’ allemaal op zoek naar een (nieuw) thuis.

Tips voor Uit? Mail naar nextagenda@nrc.nl