18-jarige opgepakt na dood jongen (16)

In Vlaardingen is vanochtend een 18-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij gisteravond in de hoofdstad. Slachtoffer is een 16-jarige Amsterdammer.

Dat liet de politie vanmorgen weten. De hoofdverdachte die in Vlaardingen is opgepakt, is een bekende van de politie én van het slachtoffer. Hij wordt gezien als hoofdverdachte in de zaak.

Afgelopen nacht werden in Amsterdam al zes mensen aangehouden die aanwezig waren bij de schietpartij. Deze verdachten, allen Amsterdammers tussen de 15 en 23 jaar, worden verhoord.

Het slachtoffer werd gisteravond om kwart voor zeven in de Amsterdamse Haarlemmerbuurt op straat neergeschoten. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het slachtoffer was ook een bekende van de politie. Hij heeft strafbare feiten gepleegd.

De politie heeft nog geen idee waarom de schietpartij plaatsvond. „We houden overal rekening mee. Als 16-jarige word je niet zomaar beschoten”, aldus een woordvoerder van de Amsterdamse politie. Er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Vrienden van het slachtoffer lieten op internet weten dat zij zondag een stille tocht houden voor de overledene. De tocht begint op het Haarlemmerplein in Amsterdam-West.