Zonnig droog

Het eerste weekend van september brengt een vleugje nazomer. De zon schijnt volop en zondag kan het 20 graden worden. Begin volgende week verandert er vervolgens weinig. Dat komt door een hogedrukgebied dat morgen boven de Noordzee ligt, maar in het weekend naar Scandinavië opschuift. Daardoor draait de wind naar het oosten en trekt die iets aan, waardoor drogere en warmere lucht wordt aangevoerd met als gevolg weinig bewolking.

Vanavond trekken wolkenvelden naar België, maar vannacht komen vanaf de Noordzee nieuwe wolken binnen. In de tussenliggende periode is het overwegend helder, op enkele mistbanken na.

Vannacht wordt de laagste temperatuur in Twente bereikt: 6 graden. Langs de kust is het met 11 graden minder fris.

Morgen komen er wolkenvelden voor, maar in de kustprovincies is er ook ruimte voor zon. En later op de dag worden de opklaringen overal breder. Het blijft, op een enkel buitje in het oosten en noordoosten na, droog. Bij een hooguit matige noordelijke wind wordt het rond 18 graden.

Na een vrij koude nacht met een paar mistbanken is het zaterdag vrij zonnig en droog. Het wordt opnieuw rond 18 graden.

Ook zondag begint fris en misschien wat mistig, maar daarna wordt het zonnig en droog met in de middag temperaturen die oplopen tot 20 graden.