US Open: nederlaag Roddick, Azarenka bezwijkt door hitte

Een woedende Andy Roddick is gisteren in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De Amerikaanse tennisser, winnaar in 2003, verloor in vier sets (3-6, 7-5, 6-3 en 7-6(4) ) van de Serviër Janko Tipsarevic.

Het verlies van Roddick ging gepaard met een woede-uitbarsting van de Amerikaan in de derde set. Bij een achterstand van 5-2 werd de serverende Roddick teruggefloten omdat hij met zijn voet de baseline zou hebben geraakt. De Amerikaan vroeg vervolgens aan de lijnrechter met welke voet hij de fout had gemaakt. Toen zij antwoordde dat dat met rechts was geweest, sprong Roddick uit zijn vel. „Mijn rechtervoet? Echt? Rechts? Beseft u misschien dat dat fysiek onmogelijk is?”, schreeuwde hij. En tegen de hoofdarbiter zei hij later: „Waarom haalt u geen lijnrechters die weten wat ze moeten doen?”

Tv-beelden wezen overigens uit dat Roddick inderdaad een voetfout had gemaakt, maar met zijn linkervoet. Tipsarevic treft in de derde ronde nu de Fransman Gaël Monfils, die in drie sets (6-3, 6-4 en 6-3) van de Rus Igor Andreev won.De Brit Andy Murray won in de eerste ronde eenvoudig van de Slowaak Lukas Lacko, verliezend Wimbledon-finalist Tomas Berdych werd uitgeschakeld. De Tsjech verloor van de Fransman Michael Llodra: 7-6(3), 6-4 en 6-4. Nederlander Thiemo de Bakker speelt vanavond zijn partij in de tweede ronde, tegen de Kroaat Ivan Dodig.

Bij de vrouwen viel de Wit-Russische tennisster Victoria Azarenka gisteren flauw als gevolg van de hitte in New York. Azarenka zakte in haar partij tegen de Argentijnse Gisela Dulko bij een achterstand van 1-5 en 15-30 plotseling ineen op de baseline. Ze werd in een rolstoel afgevoerd. De Vlaamse titelverdediger Kim Clijsters en de Amerikaanse Venus Williams bereikten eenvoudig de derde ronde. Zij versloegen respectievelijk Sally Peers uit Australië en de Canadese Rebecca Marino in twee sets. Ook Ana Ivanovic is door. De 22-jarige Servische tennisster, die geen beschermde status meer geniet omdat ze ver is weggezakt op de wereldranglijst, versloeg de Chinese Zheng Jie in twee sets. (ANP, AP, Reuters)