Overige films

Séraphine (Martin Provost, 2008, Frankrijk/België/Duitsland). Ingetogen biografisch drama over het leven van de Franse schilderes Séraphine Louis (1864 1942), bekend als Séraphine de Senlis, maakt scherpe keuzes en concentreert zich op de relatie van de schilderes met haar ontdekker en mecenas, de kunsthandelaar Wilhelm Uhde. Bekroond met Césars voor onder meer beste film, beste actrice en beste scenario. Met Yolande Moreau, Ulrich Tukur. TV5, 21.00-23.00u.

Backdraft (Ron Howard, 1991, VS). Brand wordt voorgesteld als een levend, dramatisch karakter en brandweerlieden zijn ouderwetse, bovenmenselijke helden in rampenfilm met eertijds imposante 'special effects'. Met Kurt Russell en William Baldwin als rivaliserende spuitgasten en bijrollen van Robert De Niro, Jennifer Jason Leigh en Donald Sutherland. RTL7, 22.50-1.30u.

The Abduction Club (Stefan Schwartz, 2002, Eng/Fra/Ier/Dui). Risicoloze kostuumkomedie over een club van jonge Engelse edelmannen die, eind achttiende eeuw, om een leven als monnik of een dood als soldaat te ontlopen in groepsverband rijke erfgenames ontvoerden. Als de dames eenmaal voor hun charmes gevallen waren, stonden de edelmannen klaar om met hen in het huwelijk te treden. BBC1, 0.35-2.10u.