Kort nieuws voorpagina

Farmaciebedrijf MSD stelt sluiting Organon nog uit

Amsterdam, 2 sept. Het plan van farmaciebedrijf MSD in Oss, voorheen Organon, om de helft van de 4.500 banen te saneren is uitgesteld. Een rechtszaak die was aangespannen door de ondernemingsraad is opgeschort tot januari 2011. Pagina 13

Ziekenhuis: claims zelf afhandelen

Enschede, 2 sept. Ziekenhuizen moeten zelf kleinere schadeclaims van patiënten afhandelen, zonder tussenkomst van hun verzekeraar. Dat zegt een commissie die onderzocht hoe bestuur en artsen van Medisch Spectrum Twente omgingen met de patiënten van de disfunctionerende neuroloog Ernst Jansen Steur. Pagina 2

Bacteriën gedragen zich onbaatzuchtig

Rotterdam, 2 sept. Sommige bacteriën in een kolonie blijken met elkaar samen te werken als ze met antibiotica worden geconfronteerd. Ze offeren zich daarbij zelfs voor elkaar op. Pagina 8

Twee Jemenieten zijn vrijgelaten

Rotterdam, 2 sept. De twee Jemenitische mannen die maandag op Schiphol werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme, zijn weer vrij. Erzijn geen aanwijzingen die de verdenking ondersteunen. Pagina 2

Uitstel van betaling concern Kooistra

Amsterdam, 2 sept. Het horecaconcern van wijlen Sjoerd Kooistra zou vandaag uitstel van betaling aanvragen. Dat zegt advocaat Oscar Hammerstein namens Plassania Beheer, het bedrijf van Kooistra.Pagina 13

Doden bij oproer in Mozambique

Rotterdam, 2 sept. De Mozambikaanse hoofdstad Maputo was vanochtend opnieuw het toneel van straatprotesten. Gisteren kwamen zeven inwoners om bij betogingen tegen stijgende voedsel- en brandstofprijzen. Pagina 4

Onderzoek Haagse verpleeghuizen

Den Haag, 2 sept. De gemeente Den Haag laat onderzoek doen bij verpleeg- en zorginstellingen of er sprake is van misstanden. Dat zegt wethouder Karsten Klein naar aanleiding van wantoestanden bij het verpleegcentrum Loevestein. Pagina 3

Meer uitkeringen voor kunstenaars

Rotterdam, 2 sept. Het aantal uitkeringen aan beginnende kunstenaars stijgt. Eind 2009 keerde het ministerie van Sociale Zaken 2.600 uitkeringen uit, een stijging van 13 procent. Pagina 9