Kort nieuws Sport

Sprinter Theo Bos keert terug naar Raboploeg

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 2 sept. Wielrenner Theo Bos (27) heeft een tweejarig contract getekend bij de Raboploeg. Dit maakte de enige Nederlandse ProTourploeg gisteren bekend. De meervoudig wereldkampioen op de baan vertrok dit seizoen van Rabo naar Cervélo, dat onlangs aankondigde te stoppen met de sponsoring van een wielerploeg. De sprinter won voor Cervélo tot nu toe vier wedstrijden en debuteert momenteel in de Ronde van Spanje, waar hij gisteren als negende eindigde in de massasprint. Rabo trok eerder de Deen Matti Breschel (van SaxoBank) en de Belg Maarten Wynants (Quickstep) aan voor volgend seizoen.

Tyler Farrar wint massasprint Vuelta

Lorca, 2 sept. De Amerikaanse wielrenner Tyler Ferrar heeft gisteren de vijfde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. In finishplaats Lorca was de renner van Garmin de Spanjaard Koldo Fernandez (Euskatel) en de Brit Mark Cavendish (HTC-Columbia) in de sprint te snel af. „Dit is een grote verassing voor me, want dinsdag was ik nog ziek. Deze sprint heb ik puur op adrenaline gewonnen”, reageerde Farrar. Voor Cavendish was het de tweede keer dat hij een sprint in de Vuelta verloor, de Wit-Rus Hoetarovitsj versloeg hem afgelopen zondag. De Belg Gilbert behield de leiding in het klassement. (ANP)

Tweede winst voor hockeysters op WK

Rosario, 2 sept. De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede wedstrijd op het WK in Argentinië met ruime cijfers gewonnen. Na de 7-1 overwinning op India versloeg de ploeg van bondscoach Herman Kruis ditmaal Nieuw-Zeeland met 7-3. Ellen Hoog (2), Kim Lammers, Marilyn Agliotti, Maartje Paumen, Michelle van der Pols en Janneke Schopman maakten de doelpunten in Rosario. Nederland deelt de eerste plaats in de groep met Australië en Duitsland. Morgen speelt het Nederlands team tegen Australië. (ANP)

Kelvin Hilgeholt in WK-finale vijfkamp

Chengdu, 2 sept. Kelvin Hilgeholt heeft zich gisteren in het Chinese Chengdu geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap moderne vijfkamp. De 26-jarige Nederlander eindigde in zijn kwalificatiewedstrijd als vierde. De finale is morgen en daarin strijden 36 atleten om de wereldtitel op de pentatlon. Deze olympische discipline bestaat uit zwemmen, paardrijden, schermen, hardlopen en schieten. (ANP)