Kort nieuws Binnenland

In tuin Geleen nog twee babylijkjes gevonden

Door onze correspondent

Geleen, 2 sept. In de tuin van een vrouw uit Geleen zijn nog twee babylijkjes gevonden. Al eerder werd in de schuur bij de woning het stoffelijk overschot van een zeer jong kind gevonden. De vrouw werd vrijdag aangehouden. Gisteren is haar hechtenis met veertien dagen verlengd. Zij wordt verdacht van moord en wordt nog steeds verhoord. In en rond de woning blijft justitie naspeuringen doen. Wanneer die worden afgerond, is nog niet duidelijk, meldde het Openbaar Ministerie in Roermond. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de drie stoffelijke overschotten. De onderzoekers willen vaststellen hoe en wanneer de kinderen zijn overleden. Ook is nog niet zeker of de 41-jarige vrouw werkelijk de moeder van de baby’s is.

Oppositie Curaçao gaat samenwerken

Door onze correspondent

Willemstad, 2 sept. De opheffing van het Antilliaanse staatsverband staat op losse schroeven nu de Curaçaose oppositiepartijen MAN en Pueblo Soberano (Soeverein Volk, PS) een intentieverklaring hebben ondertekend met de nieuwe partij Movementu Futuro Kòrsou (MFK). De partijen behaalden vrijdag samen 11 van de 21 zetels tijdens de Curaçaose eilandsraadverkiezingen. Regeringspartij PAR lijkt nu met 8 zetels veroordeeld tot de oppositiebanken. Zaterdag wordt, na de installatie van de nieuwe eilandsraad, de staatsregeling voor het nieuwe land Curaçao opnieuw behandeld. Goedkeuring is vooralsnog onzeker.

Aanleg omstreden weg A4 dichterbij

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 2 sept. De aanleg van de omstreden verlenging van de A4 Delft-Schiedam is een stap dichterbij. De betrokken gemeenten zouden vanmiddag een overeenkomst met het Rijk tekenen, waarin ze afspreken dat het stukje snelweg er in 2015 ligt. Over de aanleg wordt al vijftig jaar gesproken. De gemeenten waar het tracé over voert waren tot nu toe tegen. Ze zijn van gedachten veranderd, nadat demissionair minister Eurlings (VROM, CDA) de aanleg heeft opgenomen in de crisis- en herstelwet, bedoeld om grote bouw- en infrastructurele projecten te versnellen. Door in te stemmen, behalen de gemeenten extra voordelen bij de eventuele aanleg.

Man verdacht van 3 verkrachtingen

Hillegom, 2 sept. De politie heeft gisteren een 37-jarige man uit Voorschoten aangehouden die wordt verdacht van het verkrachten van drie vrouwen. De man zou in de nacht van dinsdag op woensdag in Hillegom een 24-jarige vrouw hebben verkracht, en zich eerder al aan twee vrouwen in Noordwijk en Voorschoten hebben vergrepen. Het signalement van de man komt overeen met de verklaringen van de slachtoffers en getuigen. (ANP)

Gehandicapte met pgb opgenomen

Door een onzer redacteuren

Maastricht, 2 sept. Een zwaargehandicapte vrouw uit Geleen, die in een volledig aangepast huis woont, moet worden opgenomen in een zorginstelling. Dat heeft de rechtbank van Maastricht gisteren bepaald. De vrouw wordt verzorgd door haar moeder met behulp van een persoonsgebonden budget (pgb), een bedrag waarmee particulieren zelf hulpverleners kunnen inhuren. Volgens de rechter schiet de zorg tekort omdat de moeder niet goed samenwerkt met professionele hulpverleners.