Gijzeling in pand Discovery

Een gewapende man heeft gisteren een onbekend aantal personen gegijzeld in het hoofdkantoor van tv-zender Discovery Channel in een buitenwijk van Washington. Op het moment dat deze krant naar de drukker moest was volgens de politie alleen bekend dat de man van Aziatische afkomst is en mogelijk explosieven op zijn lichaam draagt. De man liep om één uur ’s middags het gebouw binnen, trok op de eerste verdieping een vuurwapen en gebood de aanwezigen te blijven staan. De man zou één schot hebben gelost. Het is onbekend of daarbij iemand gewond is geraakt. Een aantal werknemers houdt zich schuil in hun kantoren. De politie evacueerde het gebied rondom het gebouw, wat op tv-beelden te zien was. De politie houdt de verdachte in de gaten via een cameravolgsysteem en zegt contact met hem te hebben. (Reuters)

Kijk voor het laatste nieuws over de gijzeling op nrcnext.nl